Пораз на Шкверу

31

У 3. колу Триглав регионалне лиге ватерполисти Црвене звезде изгубили су од Јадрана у Херцег Новом резултатом 11:7 (4:1, 3:1, 1:4, 3:1).

Наши играчи су боље почели и упутили су неколико удараца ка голу Кандића. После три минута игра Виктор Рашовић је довео Звезду до предности. Међутим, домаћи су до краја четвртине постигли четири гола и ту предност су одржавали до краја утакмице. У том периоду по два гола су постигли Јован Сарић и Борис Злоковић.

Новљани су у истом ритму наставили и у другој деоници. Пети гол за Јадран постигао је Драган Драшковић, а после асистенције Виктора Рашовића узвратио је Ђорђе Бијелић. Ипак, Драшковић је у наставку постигао још два поготка, па су домаћи на полувреме отишли са пет голова предности.

У другом полувремену наши ватерполисти су заиграли много боље у нападу, а разбранио се и Драксимовић, који је у прве две четвртине одбранио само два шута.

После неколико минута у трећем периоду Ђорђе Бијелић је са седам метара лоб ударцем смањио предност на 7:3, а Звезда је убрзо преко Страхиње Рашовића први пут на мечу искористила играча више и пришла на три гола заостатка. Укропина је на кратко прекинуо налет црвено-белих, а до краја треће четвртине по један гол су постигли Обрадовић и Страхиња Рашовић.

На старту четврте деонице центар домаћих, Борис Злоковић, уписао се у листу стрелаца по трећи пут и вратио свом тиму три гола предности. Ипак, узвратио је старији од браће Рашовић, а црвено-бели су убрзо могли да приђу и на гол заостатка. Новљани, који су до тог тренутка имали максималну реализацију, по први пут на мечу нису искористили играча више. Звезда је кренула у контру, али је један играч погрешио у додавању и Злоковић је својим четвртим голом на мечу решио питање победника.

До краја утакмице на Шкверу Драган Драшковић је постигао још један гол за коначних 11:7. Најефикаснији су били Злоковић и Драшовић са по четири гола, док је у нашем тиму најбољи био Страхиња Рашовић са три поготка. Драксимовић је имао седам одбрана, а Кандић 14.

Тренер Звезде, Дејан Савић, честитао је домаћину на заслуженој победи и рекао је да је утакмицу решила одлична реализација Јадрана са играчем више (10/8). Такође, Савић је казао да је ово тек друга званична утакмица за наш тим и да ће сигурно бити бољи у наставку.

Црвену звезду сада очекује други круг квалификација за Лигу шампиона, који се од 17. до 19. октобра игра у Хановеру. Црвено-бели ће у 1. колу турнира играти против домаћина, у другом мечу ће се састати са Спартаком из Волгограда, док ће у трећем колу снаге одмерити са Про Реком.

Јадран ХН – Црвена звезда 11:7 ( 4:1, 3:1, 1:4, 3:1)

Базен Шквер. Судије: Абрамовић и Панчић. Искључења: Јадран 9, Црвена звезда 10.

ЈАДРАН: Канлић, Радовић, Попадић, Секулић, Видовић, Москов, Баничевић, Сарић 2, Латиновић, Злоковић 4, Драшковић 4, Пјешивач, Колеско, Укропина 1. Тренер: Гојковић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Драксимовић, С.Рашовић 3, Јовић, Танкосић, Томашевић, Ешкерт, Драшовић, В.Рашовић 1, Ранђеловић, Његован, Бијелић 2, Обрадовић 1, Тановић, Димитријевић. Тренер: Савић.

Претходни текстЧувањем Арене чувамо Звезду
Следећи текстЈовић међу 40 најталентованијих на свету