Празник у Бањалуци, поебда црвено-белих

49

Фудбалери Црвене звезде одиграли су пријатељску утакмицу против Борца у Бањалуци, и савладали домаћина резултатом 2:1, головима Ристића и Деспотовића.

Утакмица у којој резултат није био у првом плану, ипак је обиловала лепим акцијама, великом бројем шанси и сигурно је задовољила готово седам хиљада навијача који су дошли да поздраве своје клубове. Црвена звезда је на овој утакмици имала велику подршку својих навијача, који су имали прилику да се друже са нашим фудбалерима дан пред утакмицу.

Црвена звезда је у првом полувремену имала неколико добрих прилика које је пропустила, али и две које је реализовала. Савићевић је у 10. минуту запретио, али је голман Борца успео да „укроти“ његов ударац, и пошаље лопту у корнер. Након тог прекида, наш тим је повео. Лопта се одбила изван казненог простора где се затекао млади Михаило Ристић који је „тукао“ из волеја, и на сјајан начин донео Звезди предност. Борац је могао до изједначења, али је Црвену звезду „спасао“ сјајни Кахриман.

Велику шансу пропустио је Деспотовић у 36. минуту, али се искупио у 39. када је након идеалног центаршута Лазовића главом сјајно шутирао и затресао мрежу. У последњем минуту првог полувремена, након корнера, остављен је сам Костић на другој стативи, и није му било тешко да шутем из прве савлада Кахримана.

Испоставило се да је то и коначан резултат утакмице. У другом полувремену, виђено је много измена на обе стране, које су у великој мери успоравале темпо утакмице. Ипак, Звезда је у већем делу другог полувремена имала игру под контролом, а свакако се истакао и расположени Катаи који је у неколико наврата правио прави „карамбол“ на терену. На крају, закључак је да је ова провера одлично послужила Ненаду Лалатовићу да провери форму појединих играча пред вечити дерби који се игра наредног викенда.

Борац (Бањалука) – Црвена звезда 1:2 (1:2)
Стадион: Градски стадион у Бањалуци. Гледалаца: 7.000. Судија: Дејан Радиша (Бањалука), Един Јакуповић (Бихаћ). Стрелци: Костић у 45′ за Борац, а Ристић у 12′ и Деспотовић у 39′ за Црвену звезду.
Борац: Авдукић, Бечелић, Жарић, Јевтић, Костић, Грујић, Жеравица, Жижовић, Илић, Субић, Стокић.
Резерве: Ружић, Гајић, Ђајић, Пилиповић, С. Дујаковић, Рунић, Н. Дујаковић, Радиновић, Савић, Предраговић, Јовић, Зекановић, Малбашић.
Црвена звезда: Кахриман, Мијаиловић, Планић, Лазовић, П. Ђорђевић, Ристић, Гогић, Катаи, Савићевић, Гаврић , Деспотовић.
Резерве: Тркуља, С. Ђорђевић, Босанчић, Антић, Ступић, Ђуровић.

Претходни текстРадоњић: Олимпија је озбиљан противник
Следећи текстЗвезда и Спартак у финалу