Учинак кошаркаша – 78 продатих сезонских улазница

46

Лука, Боби, Маик и Маркус у недељу око поднева направили су општу пометњу у тржном центру Ушће. Најава да ће четворица првотимаца Црвене звезде Телеком продавати сезонске карте у пословници Евентима довела је до тога да се испред овог шалтера створи поприлична гужва. Око тридесетак навијача пре 12 сати стрпљиво је у реду чекало Звездине кошаркаше.

Међутим, играчи црвено-белих су прво морали да стигну до билетарнице Евентима на другом спрату, што је поприлично потрајало, јер су многи пролазници желели да се сликају са Митровићем, Марјановићем, Вилијамсом и Цирбесом. Када су Звездини играчи коначно дошли, лица навијача који су их чекали као да су се озарила. Четворица кошаркаша прошли су кратку обуку овлашћених лица Евентима и одмах су се бацили на посао. Продаја је могла да почне.

Коначан епилог, више него успешан. Наиме за нешто више од сат и по времена Звездини првотимци продали су укупно 78 сезонских улазница. Нема шта, резултат за свако поштовање.

Годишње карте у тандему су прво продавали Лука Митровић и Маркус Вилијамс, потом Бобан Марјановић и Маик Цирбес. У међувремену су поделили велики број аутограма, потписивали су холдере за сезонске карте, мајце, лопте, качкете… Сликање је било незаобилазно. Атмосфера је била таква да су подједнако уживали и кошаркаши и навијачи.

До сада нисам имао прилике у нашој земљи да видим да су неки спортисти продавали карте. Мислим да је ово први пут и стварно је било супер. Акција је заиста била пун погодак, а доказ за то су и ови бројни људи који су дошли овде. Видим да су навијачи одушевељини и зато ми је драго да сам био део свега тога – почео је причу Лука Митровић.

На питање да ли је продао више сезонских улазница од Маркуса Вилијамса, нови капитен црвено-белих је одговорио:

Морали смо брзо да радимо пошто је била велика гужва па нисам стигао да избројим. То није ни толико битно, важније је то што мислим да ће Пионир и Арена ове сезоне бити пуни. На такав закључак ме упућује све оно што сам овде видео.

Да ли је било грешака приликом враћања кусура – упитали смо Митровића:

Бије нас лош глас да ми спортисти нисмо баш бриљатни у школи, али ваљда ће на крају рачун да се поклопи. Шалу на страну није било проблема. Све је прошло у најбољем реду – уз омех је закјлучио Митровић, а на његову причу надовезао се Маркус Вилијамс:

Одавно се нисам овако много сликао. Било јако забавно. Међутим, нису само мене сликали. И ја сам сликао навијаче. Посебно ми је било симпатично једно дете које је дошло у дресу Чарлса Џенкинса. Морао сам да имам ту фотографију – рекао је Вилијамс и потом додао:

Најважније је да су сви они који су дошли били насмејани, да су уживали дружећи се с нама тако да је ова акција била врло успешна. Фасцинирало ме је колико су срећни што нас виде. Не можете а да не приметите колико су узбуђени и зато једва чекам да изађем на терен и заиграм свим срцем за них.

Вилијамс се одлично снашао у улози продавца:

У НБА лиги и целој Америци овакве ствари су потпуно нормалне и често се организују. То је начин на који успостављате интеракцију са навијачима. Тиме се показује да кошаркаши нису ванземаљци, него да су и они обични људи који су у стању да раде и овакве ствари, однсоно да продају карте. Била је ово лепа прилика да причамо са навијачима, да им дамо шансу да нас упознају и да се сликају са нама. Знам колико им све то значи зато сам јако срећан.

Своје утиске пренео је и центар Бобан Марјановић:

Морам да признам да ова продаја и није тако лака. Мораш да убациш све податке у компјутер, да избројиш новац… још кад је оваква гужва…. Сад ћу имати много више разумевања за људе који раде овај посао – каже Марјановић, а на констатацију да ужива огромну популарност међу навијачима који су га буквално опседали Боби каже:

Ма нисам само ја популаран. То је једноставно тако кад играш у Звезди. И остали моји саиграчи имају много обожавалаца. Драго ми је да смо на овај начин могли да им се захвалимо за њихову подршку. Ред је заиста био дугачак, надам се да нису дуго чекали.

И Маик Цурбес није крио своје одушевљење продајом сезонских карата.

Мислим да је веома важно да се организују овакве акције. Звезда има велику подршку навијача, то смо и овде могли да видимо и најмање што можемо да урадимо је да се на овакав или сличан начин дружимо са њима. Ја сам уживао, научио сам и нешто ново и заиста сам се лепо провео. Није било напорно, имали смо асистенцуију од људи из Евентима који су нам значајно помогли – закључио је Цирбес.

Долазак кошаркаша Црвене звезде у пословницу Евентима у ТЦ Ушће је најбољи доказ слогана кампање да продајно место није само продајно место. Све оно што су урадили Митровић, Цирбес, Марјановић и Вилијамс је потврда свега тога. Међутим, ово је само једно од изненађења које је менаџмент клуба припремио за купце сезонских карата. Зато будите сигурни, биће их још…

Претходни текстЗвезда надиграла Борац
Следећи текстЗлато и сребро за Звездине веслаче у Вишеграду