Шесторица Звездиних играча донела бронзу Србији

36

Полетарци Црвене звезде Телеком наставили су да освајају медаље са млађим репрезентативним селекцијама овог лета. Са бронзаном медаљом око врата са Светског првенства за играче до 17 година из Дубаија у Београд овог пута се враћају чак шесторица Звездиних кошаркаша. Војислав Стојановић, Давид Миладиновић, Никола Ракићевић, Стефан Кенић, Александар Аранитовић и Никола Поповић на прави начин су представљали Србију, пружали одличне партије, још једном осветлали образ КК Црвене звезде Телеком и заслужено освојили бронзано одличје. Ово је још један велики успех наше кошарке у низу и доказ да поседујемо нови талас изузетно талентованих играча.

У борби за треће место селекција Србије савладала је Шпанију резултатом 62:59, а за изванредан успех комплетном тиму и члановима стручног штаба, који предводи бивши тренер Звездиних кадета Вања Гуша, овом приликом упућујемо срдачне честитке.

Чињеница да половину репрезентације Србије до 17 година чине играчи Црвене звезде Телеком јасно говори о доприносу који су имали у остваривању овог фантастичног резултата. Међутим, осим у бројности доказали су се и изванредним партијама које се лако могу видети кроз статистичке параметре.

Никола Ракићевић је био најбољи стрелац тима са просеком од 12,4 поена мечу, а посебно се истакао у борби за бронзу када је Шпанији убацио 17 поена уз седам скокова, и био најефикаснији у победничком тиму. Понео је и епитет најкориснијег играча тима с обзиром да је у просеку имао 13,7 индексних поена, а био је и најбољи крадљивац у екипи са просеком од 1,9 освојених лопти. Давид Миладиновић био је најбољи скакач нашег националног тима са 6,6 скокова по мечу, а уз то је бележио и 5,1 поен по утакмици. Капитен репрезентације Војислав Стојановић био је други стрелац екипе са 12,1 поена по мечу и други скакач са 6,3 скокова у просеку. Стефан Кенић је по мечу убацивао 6 поена, а бележио је 3,9 скокова, Никола Поповић  7,3 поена и 4,7 скокова, а један од најмлађих чланова екипе Александар Аранитовић је бронзаној медаљи допринео са шест поена и четири скока по утакмици.

Бројчани биланс Звездиних кошаркаша који су овог лета са млађим репрезентативним селекцијама освајали медаље се тако попео на 12. Подсетимо, Никола Ребић и Марко Тејић, као и чланови Звездиног развојног тима (ФМП) Ђорђе Каплановић и Огњен Добрић освојили су бронзану медаљу са младом репрезентацијом Србије на Европском првенству. Такође, Стефан Лазаревић, Марко Радовановић и Данило Остојић су се окитили сребром на Европском првенству до 18 година које је одржано у Турској.

Претходни текстЦрвена звезда боља од Макпетрола
Следећи текстУбедљива победа црвено-белих над Јагодином