Звезда окупила расположиве снаге

39

Тренер Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић у Баскет ленду окупио је расположиве снаге и тиме означио почетак припрема за сезону 2014/2015. Као што је и најављено стратег црвено-белих на прозивци је имао осморицу играча: Бранка Лазића, Бобана Марјановића, Немању Дангубића, Николу Ребића, Марка Тејића, Николу Чворовића, Марка Гудурића и Ђорђа Каплановића. Четворица Звездиних првотимаца Лука Митровић, Никола Калинић, Јака Блажич и Маик Цирбес одсутни су због репрезентативних обавеза, а Чарлс Џенкинс ће се припремама прикључити на Златибору.

Радоњић је са стручним штабом и играчима одржао краћи састанак, а потом су Звездини кошаркаши подвргнути уобичајеним лекарским прегледима и медицинским тестирањима. Први тренинг црвено-белих заказан је за понедељак у дворани у Железнику.

Изабранике тренера Радоњића очекује паклен рад у наредне три недеље када ће бити обављене базичне припреме, па смо причу о тренинзима и очекивањима за наредну сезону оставили за неки други пут. Усредсредили смо се на то како су Звездини првотимци провели одмор:

Са породицом сам био на мору у Грчкој. Последњих неколико дана сам тренирао како бих што спремнији дочеко почетак припрема – каже центар црвено-белих Бобан Марјановић.

За разлику од прошле, ову сезону Бобан Марјановић започиње као ожењен:

Све је исто као и пре. За мене нема никакве разлике – уз осмех каже Марјановић.

Играч са тренутно најдужим стажом у екипи је Бранко Лазић. Он започиње четврте припреме у црвено-белом дресу па зато и не чуди податак да је управо он имао ту част да први прође све медицинске тестове и испитивања:

Лепо сам се одморио. Био сам на мору у Алањи, а наравно да нисам могао да заобиђем ни родну Љубовију. Уживао сам у породичној кући и мом дворишту. Од недавно сам у тренажном процесу и једва чекам да кренемо са радом – поручио је Лазић.

Занимљиво је истаћи да је Бранко Лазић био представник Звездиних кошаркаша на састанку који је током јула Евролига организовала у Барселони:

Причало се о маркетингу, нашем односу према медијима, спонзорима, навијачима, о фер плеју, као и о пормоцији клубова и Евролиге. Било је веома занимљиво, слободно могу рећи драгоцено искуство – истакао је Лазић.

Новајлија у редовима Црвене звезде Немања Дангубић успешно је санирао проблеме са коленом и већ од понедељка ће бити у тренажном процесу:

Успео сам да искористим неколико слободних дана и да са братом одем на море. Били смо у Турској. Био је то прави одмор, а управо је то оно што ми је било најпотребније после заиста дуге и напорне сезоне – рекао је Дангубић.

Тројица бронзаних чланова младе репрезентације Никола Ребић, Марко Тејић и Ђорђе Каплановић нису имали превише времена за предах због обавеза у националној селекцији до 20 година. Каплановић је био у Београду, Ребић са породицом на мору у Грчкој, а Тејић у родном Ужицу. Талентовани крилни-центар Звезде похвалио се новостима:

Положио сам возачки испит тако да наредне сезоне неће морати да ме возикају старији саиграчи – задовољно је констатовао Тејић.

Марко Гудурић се у родном Прибоју успешно опоравио од операције препона, а Никола Чворовић је у Београду тренирао цело лето:

Пред крај прошле сезоне имао сам нугодну повреду скочног зглоба. Прво сам све то санирао, а потом сам лето искористио како бих што је могуће више унапредио своју игру. Надам се да ће се уложени труд исплатити – закључио је Чворовић.

Кошаркаши Црвене звезде Телеком у Железнику ће тренирати до 15. августа, а потом путују на Златибор где ће спровести базичне припреме. Повратак у Београд заказан је за 29. август.

Претходни текстГоловима Милијаша Звезда савладала Нишлије
Следећи текстIN MEMORIAM – Владимир Беара (1928-2014)