Нови реми Звезде у Белгији

39

Фудбалери Црвене звезде забележили су и други узастопни реми, на припремама у Белгији. Против белгијског прволигаша Мехелена којег предводи Александар Јанковић, Црвена звезда је одиграла 1:1.

Почело је доста мирно, у првих 10 минута није било узбуђења. Прве опасне ситуације виђене су у 11. односно 14. минуту, када су Милијаш и Ковачевић покушали ударцима из даљине, али нису успели да запрете голману Пачовском. Након пар опасних напада, и прва стопостотна прилика виђена је у 17. минуту, када је Ракић украо лопту штоперима Мехелена, проиграо Гаврића који са 13 метара пребацује гол. Мехелен је одличну прилику имао и 23. минуту. Након скраћеног корнера, један фудбалер белгијског тима је са рогља шеснаестерца упутио центаршут, а лопта је добила чудну путању и погодила је пречку Кахримановог гола.

У 31. минуту, домаћин је повео. Слободан ударац са скоро 30 метара извео је Косановић. Лопта је погодила једног нашег фудбалера у живом зиду, потпуно променила правац и преварила Кахримана. Црвена звезда је у добром делу првог полувремена имала посед лопте, али је Мехелен био конкретнији у нападу. Звезда је ипак, створила добру прилику у 39. минуту. Петковић је након акције са Лазовићем центрирао у срце шеснаестерца, лопта је вратила до Лазовића који центрира, Ракић покушава главом али лопта одлази преко гола. И у 41. минуту је Ковачевић покушао снажним ударцем са ивице казненог простора, а након додавања Лазовића, али није успео Звездин везиста да погоди оквир гола. На полувреме се отишло резултатом 1:0 за домаћина који није био бољи ривал. Црвена звезда је упутила више удараца ка голу, али наши нападачи нису наместили „нишанске справе“. Треба напоменути да је крајем полувремена на стадион ушло и петнаестак Звездиних навијача који су добили посебно оздвојено место на трибини стадиона Мехелена, а међу њима је био и навијач из Руме који је аутостопом стигао у Белгију како би посматрао меч.
Црвена звезда је добро ушла у друго полувреме, и на време успела да изједначи. Играо се 50. минут када је Милијаш упутио центаршут, Ракић главом асистирао ка Лазовићу који левом ногом из волеја шутира под пречку и тресе мрежу Мехелена. Звезда је била бољи ривал од самог старта другог полувремена, а након изједначујућег гола је још више појачала притисак. У тим моментима је Гаврић био најопаснији, али није Звезда успела да створи идеалну прилику за гол све до 64. минута, када је управо Гаврић шутирао са ивице казненог простора, али за мало поред стативе гола Мехелена. Прилику је у 70. минуту имао и Мијаиловић, након што се одлично убацио из другог плана и добио лопту од Милијаша, али је нејгов ударац успешно зауставио чувар мреже Мехелена.

Потом су Белгијанци почели да преузимају иницијативу. Код фудбалера Црвене звезде почели су да се јављају знакови умора. Горан Гогић, Ђорђе Деспотовић, Никола Караклајић и Стефан Ђорђевић су добили прилику у финишу утакмице, али није дошло до промене резултата.

Мехелен – Црвена звезда 1:1 (1:0)
Стадион: Мехелена. Гледалаца: 8.000. Судија: Де Бјорде (Белгија). Стрелци: Косановић у 31. минуту за Мехелен, а Лазовић у 50. минуту за Црвену звезду.
Мехелен: Пачовски, Паулусен, Бати, Матис, Де Петер, Адесања, Клис, Косановић, Обрадовић, Сисе, Хани.
Црвена звезда: Кахриман, Петковић, Павићевић, Лазић, Мијаиловић, Ковачевић, Милијаш, Савићевић, Гаврић, Лазовић и Ракић.

Претходни текстПотписан споразум Звезде и Спартака
Следећи текстПавлов прешао у Железничар