Црвена звезда освојила Куп Србије

89

Београдски рагби клуб Црвена звезда тријумфовала је у финалу Купа Србије, које је одржано на Ади Циганлији, против екипе Победник Моцарта резултатом 23:18 (15:3). Црвено-бели су на тај начин први пут стигли до трофеја у петнаестици у најмасовнијем такмичењу од када је клуб понео има Црвене звезде.

Екипа Победника је повела са 3:0, али су црвено-бели од тада заиграли знатно боље и у финишу првог полувремена стигли до велике предности од 15:3. Победник Моцарт је дуги низ година доминирао домаћом сценом и нису навикли да губе, па су крајем првог дела игре напустили терен незадовољни једном одлуком судије Штиглића. Ипак Звездин противник убрзо се вратио на терен. Друго полувреме није донело квалитетну игру, јер је судија у жељи да не нанесе штету било којој екипи често сецкао игру. Противнички тим је успео да смањи предност црвено-белих, али не и да направи преокрет, па се Звезда на крају радовала освајању вредног трофеја.

Црвена Звезда је тако прекинула доминацију Победник Моцарта, који је до ове године био власник дупла круне, и после освојене шампионске титуле у рагбију 7 стигла до још једног пехара. Треба рећи и да је изузимајући кратко повлачење са терена екипе Победника сама игра рагбиста оба тима била веома фер и коректна.

Претходни текстАруновићевој шесто узастопно злато у Купу Србије
Следећи текстКовачић прешао у Београд, стигао Антић