Црвено-бела генерација 2001. првак Србије

52

Нови успех млађих категорија Црвене звезде. Након шампионске титуле младих рукометаша до 17 година, до пехара најбољег тима у Србији на финалном турниру у Аранђеловцу стигла је и генерација црвено-белих рођена 2001. године.

Млади тим Црвене звезде под вођством тренера Игора Николића заузео је прво место у својој групи тријумфима над екипама Кнез Лазара из Крушевца (16:5) и Јастрепца из Блаца (11:9), да би у полуфиналу савладали домаћи тим Шамота из Аранђеловца резултатом 12:11, а у финалу своје вршњаке из екипе Новог Београда са 13:9.

Црвено-белима су припала и три индивидуална признања. За најбољег играча и најбоље десно крило завршног турнира проглашен је Алекса Туфегџић, док је за најбољег средњег бека изабран Стефан Петрић. Шампионским титулама у две генерације млађих категорија Црвена звезда је показала да има светлу будућност, али да би талентовани рукометаши у будућности заиграли за први тим потребно је да клуб преживи у садашњем тренутку и покуша да нађе стабилан финансијски извор.

Претходни текстПавловић: Неуједначен критеријум судија
Следећи текстТри медаље за црвено-беле у Италији