Стефан Мајдов јуниорски шампион Балкана

58

Стефан Мајдов џудиста Црвене звезде тријумфом на Првенству Балкана за јуниоре у турском граду Едрене, додао је још једну златну страницу у трофејну књигу историје српског спорта.

У националном кимону Мајдов је још једном на прави начин представљао наш трофејни клуб и јасно показао да на њега у потпуности можемо да рачунамо на међународној такмичарској сцени.

Заиста сам задовољан јер ове године нисам имао баш пуно среће са повредама. Ипак сада је то иза мене о чему најбоље говори овај резултат у Турској. Задовољан сам како само радио – рекао је Стефан Мајдов, шампион Балкана за јуниоре у конкуренцији до 81 килограма.

Златна медаља освојена у Едрену наставак је одличних резултата из кадетске конкуренције.  Стефан Мајдов је и као кадет изборио могућност да се попне на највиши степеник победничког постоља и око врата носи најсјајније одличје. Као и тада, тако је и сада у Турској на Првенству Балкана, неприкосновено ишао до шампионског одличја.

Био сам слободан у првом колу и чекао сам победника дуела између Румуна Фаркаша и бугарског борца Мартина Влахијева -рекао је Мајдов.

Румун је био баш снажан али ипак није успео да ме угрози. Једноставно није могао да нађе решење за мој гард. Фаркаш је добио четири казне и тако сам први меч решио ипоном.

У полуфиналу очекивао га је одлична турска џудока, Алпер Комбак и за њега свакако уобичајена предност домаћег терена. Ипак…

Турски борац је заиста изузетно физички јак. Ипак није успео да ме угрози. Сачекао сам погодну ситуацију и бацио на хараи гоши, на ипон. Без лажне скромности како су ми рекли био је то можда најлепши ипон тог дана – био је искрен Стефан.

До златне медаље делио га је само меч са одличном црногорском џудоком Арсо Милићем, освајачем европских и светских одличја.

Одличан борац и заиста нијансе су одлучиле. Милић је имао казну више и то је било довољно да се окитим најсјанијом медаљом. Пут до шампионске титуле није могућ ако немате подршку и зато бих се захвалио породици, мом оцу и тренеру Љубиши Мајдову, брату Немањи, и нарочито мајци Биљани. Истакао бих и моју другу породицу – Џудо клуб Црвена звезда и то Управи и свим мојим другарима – спаринг партнерима.

О плановима за наредни период Звездин шампион и првак Балкана каже:

Пре свега Европски куп у Пакшу а затим Европско у Букурешту и Светско првенство у Мајамију. Ипак сада ће школске обавезе бити у фокусу јер креће испитни рок. Треба положити све испите на ФОН-у у Београду и ДИФ-у на Палама. Уверен сам да ћу уз ову моју златну медаљу из Турске убележити ипоне и у индексу – рекао је кроз осмех наш шампион Стефан Мајдов.

Претходни текстКовачић шампион Србије у спринту
Следећи текстСимоновић, Лазић и Митровић стипендисти LINK групе