Саопштење

43

Иако КК Црвена звезда Телеком није желео да на било који начин коментарише казне директора КЛС Драгана Гогића и додатно подиже тензије, након срамног саопштења КК Партизан НИС морамо да реагујемо како многе ствари не би остале недоречене.

Црвена звезда Телеком је била приморана да као домаћин меч високог ризика са Партизаном одигра у дворани у Железнику. Представници Партизана сада критикују организацију меча, тврде да због капацитета хале у тој дворани није безбедно играти дерби, а ниједним својим гестом нису желели да утичу и олакшају организацију утакмице високог ризика и тиме је учине безбеднијом. Иако су предсатвници Црвене звезде Телеком на састанку за безбедност тражили да се утакмица игра без гостујућих навијача, како би се предупредиле немиле сцене и евентуални инциденти, представници Партизана су то изричито одбијали захтевајући да њихови навијачи морају да буду у дворани. Тиме су јасно показали колико су били спремни на кооперативност, колико су били недорасли ситуацији, а сада још себи дају за право да критикују друге. Крајње лицемерно.

Свима треба да буде јасно да су КК Црвена звезда Телеком и безбедносне службе учиниле максимум да утакмица протекне у најбољем реду, а да су инциденте изазвали и започели навијачи Партизана убацивањем топовских удара на терен. Право питање је како су пиротехничка средства уопште унели у дворану и зашто су на полувремену представници полиције претресали торбе са медицинском опремом КК Партизан НИС. Шта им је у томе било сумњиво?

По систему напад је најбоља одбрана по ко зна који пут КК Партизан НИС у свом саопштењу покушава себе да представи као жртвено јагње критикујући казне не помишљајући да би било памтеније да ћуте. Јер, да је било стриктне примене Пропозиција такмичења главни судија је био дужан да преко званичног спикера опомене навијаче да не убацују топовске ударе на терен, а потом и испразни тај део трибина где су били смештени навијачи Партизана. Међутим, то се није догодило. До њега као да нису допирале детонације тих топовских удара који су озбиљно угрозили безбедност новинара који су већ на почетку меча били приморани да се преместе на безбедније позиције.

До главног судије очигледно нису доспеле ни најгоре псовке које му је упутио Душко Вујошевић, пошто је прву техничку грешку досудио клупи, а не тренеру Партизана који га је гнусно, у свом маниру, најстрашније вређао. И после свега тога КК Партизан НИС има образа да се жали. Очигледно је да и даље постоји страх од бахатог понашања и терора који је над судијама годинама спроводио Вујошевић, па арбитри и даље иду линијом мањег отпора.

Такође, у свом обраћању јавности КК Партизан НИС је поново желео свима да стави до знања да он више не контролише директора лиге као што је то био случај годинама уназад када су ту функцију обављали његови осведочени послушници попут Предрага Бојића, Тихомира Бубала и Слободана Јелића. Садашњег директора лиге изабрала је огромна већина клубова, а Партизану је по вољи само онај који је у служби његове користи.

Претходни текстАлекса Петровић шампион Србије до 16 година
Следећи текстВапенски напушта Звезду