Одржан коктел поводом 23 године од Барија

23

У четвртак 29. маја, у „Звезда Лаунџ Бару“, одржан је коктел поводом 23. годишњице од Звездиног освајања титуле првака Европе, односно освајања 26. титуле првака државе.


 
Као и сваке године, и ове је обележен овај, за Црвену звезду црвеним словима у календару означен дан. Годишњица од највећег успеха српског клупског фудбала, од дана када је Црвена звезда постала фудбалски бесмртна, дана када Просинечком, Бинићу, Белодедићу, Михајловићу и Панчеву нога није задрхтала, дана када је Стојановић одбранио пенал Аморосу. Пре 23 године, свако ко је утакмицу против Олимпика пратио што на стадиону у Барију, што крај малих екрана, могао је са поносом да каже да навија за најбољи фудбалски клуб у Европи.

Велики број прослављених Звездиних асова, представника медија и гостију, могло је да још једном уживо види „клемпу“, и подсети се пута Звездине златне генерације који је водио преко Швајцарске, Шкотске, Немачке, а славно се завршио у Италији, у Барију. Само наизглед завршио, јер је то био почетак једног новог пута којим су част да пођу имали само великани, а међу њима и наша Црвена звезда.

Присутнима се обратио и председник Црвене звезде, и један од твораца златне генерације, Драган Џајић.

На данашњи дан пре 23 године донели смо највећу радост у историји клуба и сваке године ћемо то обележавати, бар док не будемо поново прваци Европе, а надам се да ће и тај дан некада доћи. Овај датум не сме никада да се заборави, а данас је још већа драж јер уједно прослављамо и тутулу првака државе. Честитам пре свега фудбалерима, тренеру Славиши Стојановићу и свима у управном одбору који су помогли да дођемо до овог успеха. Ову титулу шампиона, када се осврнемо на све кроз шта смо прошли, је можда било подједнако тешко освојити као и пехар из Барија – рекао је Џајић, који се захвалио свима који су дошли, и истакао да су сви из златне генерације били позвани на коктел, и да је већина фудбалера честитала Звезди на освојеној титули.

Претходни текст„Дарко Панчев… Црвена звезда је шампион Европе!“
Следећи текстПораз Звезде у Језеру