Реми за крај

31

Фудбалери Црвене звезде ремијем против Војводине су завршили шампионску сезону. На стадиону „Карађорђе“, обе екипе су по три пута успеле да затресу мрежу противника, и поблици прикажу допадљив и леп фудбал.

Војводина је дефинитивно била конкретнији ривал у првом полувремену, ако је судити по броју створених прилика. Али, дебитант на голу црвено-белих, Предраг Рајковић, одлично је интервенисао у неколико ситуација, и спречио домаћина да постигне водећи погодак. Након неколико одбрана приликом покушаја са дистанце, млади голман је у 17. минуту одбранио одличан ударац Пушкарића, а у финишу полувремена је мрежу спасао и након ударца Аливодића. Ипак, ни Рајковић не би ништа могао да учини у 43. минуту, да је бивши Звездин фудбалер, Нино Пекарић, са свега неколико метара удаљености од гола био прецизнији након ударца главом.

Казна за Војводину стигла је у последњем минуту првог полувремена. Саво Павићевић је упутио одличан центаршут са десне стране, а Ракић неометан шутирао главом и затресао мрежу Жакуле. Претходно, Црвена звезда је једине две полу-прилике имала након покушаја са дистанце Савићевића и Милијаша.
Друго полувреме је почело раним голом Војводине. Веселиновић је у 48. минуту изједначио, а већ у 52. домаћин је имао предност. Пушкарић је затресао мрежу Рајковића, након смушености у одбрани нашег тима. Након очајног уласка у наставак утакмице, Звезда је успела да се стабилизује, и у 62. минуту преко Ракића стигне до изједначења. Претходно је Оњило одлично приограо нашег нападача, који је постигао свој трећи погодак ове сезоне. Ипак, радост црвено-белих била је кратког даха, јер је Попара сјајним ударцем са дистанце већ у наредном нападу вратио резултатску предност свом тиму.

А онда, у 73. минуту, Славиша Стојановић у игру уводи Луку Јовића, нападача који је рођен у децембру 1997. године. Јовићу је требало само два минута од уласка да у свом првом контакту са лоптом затресе мрежу Војводине. Јовић је сјајну лопту Милијаша одлично примио, дао себи добар фор и погодио супротан угао голмана. Био је то сјајан деби младог Јовића, који је у свом првом наступу за Црвену звезду показао да на њега може озбиљно да се рачуна.
До краја утакмице, Војводина је имала шансу да постигне победоносни погодак, али је још један дебитант, Рајковић, одбранио зицер и сачувао Звезди бод. Главни утисак са утакмице свакако су млади дебитанти, који су показали раскошан таленат и велики потенцијал.

Шеф стручног штаба Црвене звезде, Славиша Сојановић, био је задовољан утакмицом. По његовим речима, публика је могла да ужива у добром и динамичном мечу.
Када се све сабере, ово је леп завршетак сезоне за нас. У лепој утакмици са пуно лепих потеза и шанси, мислим да је било виђено све што је потребно да публика задовољна напусти стадион. На прави начин смо завршили једну успешну сезону. И Војводина и ми смо имали прилика да сусрет решимо у своју корист, али на крају је остало нерешено, што је можда и најправеднији резултат – рекао је Стојановић.

Војводина – Црвена звезда 3:3 (0:1)
Стадион: Карађорђе. Гледалаца: 6.000. Судија: Срђан Обрадовић (Јагодина). Стрелци: Веселиновић у 48′, Пушкарић у 52′ и Попара у 63′ за Војводину, Ракић у 44′ и 62′ и Јовић у 75′ за Црвену звезду.
ВОЈВОДИНА: Жакула, Иванић, Новаковић, Пекарић, Аливодић, Пушкарић, Веселиновић, Настић, Живковић, Полетановић, Попара
Резерве: Јованић, Кочовић, Луковић, Николић, Асани, Ћурко, Стаменић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Рајковић, Ненадић, Павићевић, Келхар, Крнета, Гогић, Милијаш, Савићевић, Нинковић, Оњило, Ракић.
Резерве: Весић, Мијаиловић, Араухо, Јовановић, Стојановић, Јовић.

Претходни текстНелсон: Да поправимо утисак
Следећи текстЦрвено-бели нерешено против Металопластике