Звездин четверац освојио бронзу на ЕП за јуниоре

46

На Европском првенству за јуниоре у Хазевинкелу наш четверац са кормиларом Никола Цвијетић, Душан Славнић, Милош Милићевић, Немања Лечић, кормилар Матеја Јошић освојио је бронзано одличје. У фантаситчном финалу ове дисциплине спрски чамац је с временом 6:25,24 прошао кроз циљ као трећи иза Украјинаца (6:20,88) и Италијана (6:24,64) који освојили злато, односно сребро.

Финална трка је била достојна окршаја за европске медаље. Без обзира што је у овој дисциплини било пријављено мало посада све су биле изузетно квалитетне постигавши у финалу одличне резултате. Наши момци су од почетка до краја испоштовали договор. Иако су ривали кренули жестоко наши нису одступали од тактике. Средину и финиш трке су извеслали одлично и у самом финишу дошли до бронзе. Да је било само мало више времена могли су и до сребра иако је и ово огроман успех. Поготово што је Милићевићу и Цвијетићу ово прва година у јуниорској конкуренцији па ће у њој моћи да се такмиче и догодине – казао је тренер четверца са кормиларом Душан Ковачевић.

Презадовољан одличјем у Хазевинкелу био је и штрокер Немања Лечић, који прошлогодишњем европском злату у осмерцу у Белорусији, придодао и бронзу у четверцу са кормиларом у Белгији.

Финална трка је била изузетно неизвесна и брза, поготово када се у виду имају услови на стази. Украјинци који и грађом и веслањем подсећају на сениоре су изненадили. Италијани у свом саставу имају два веслача који су лане били светски прваци у Литванији. Све у свему конкуренција је била жестока без обзира на мали број чамаца. Ми смо успели у финишу да претекнемо одличне Русе и били веома близу да сустигнемо и Италијане. Ипак, презадовољни смо самом чињеницом дас мо се попели на постоље – истакао је Лечић.

Претходни текстНАША ЗВЕЗДА ПРВА(К) ПОНОВО!!!
Следећи текстНа Мега Визуру за 250 динара