„Никад у каријери овакав круг људи око себе“

47

Дошао је у Црвену звезду са само једним циљем – да помогне да се шампионски пехар врати на адресу Љутице Богдана 1а. Претходно, у готово сваком прелазном року, његово име се провлачило по српским медијима.

Прошлог лета, Милош Нинковић је потписао уговор са својом Звездом, а непуних годину дана касније успео је да својој Звезди, заједно са осталим саиграчима, донесе толико жељени пехар.

После свега што смо проживели ове сезоне, мислим да смо стварно заслужили ову титулу. Само ми играчи знамо кроз шта смо све пролазили и шта смо све издржали. Овај трофеј је заслуга свих: навијача, играча и свих који су били у свлачионици – није крио одушевљене Нинковић.

Утакмица против ОФК Београда није пошла жељеним током, јер је млада екипа са Карабурме дошла пуна самопоуздања, спремна да се надиграва пред пуним стадионом.

Добро, били смо мало нервозни због свега. ОФК Београд је дошао растерећен, а најлакше је играти кад си растерећен. Били смо мало у чуду, оволики број људи на стадиону, а опет доста тихо. Нисмо навикли да Маракана ћути. Било је то можда и најслабије прво полувреме ове полусезоне, али на крају се све добро завршило и коначно могу да кажем да је ово била успешна година за мене – признао је Нинковић, и подсетио на речи које је изрекао приликом доласка.

Када сам долазио, рекао сам да нисам дошао да будем најбољи стрелац или асистент. Ако се сећате мојих првих речи, покушао сам да објасним да нисам дошао да сам победим све, већ да помогнем колико могу да вратимо титулу на Маракану, и захваљујем се навијачима, саиграчима и тренерима јер никада у каријери нисам имао овакав круг људи око себе.

Претходни текст“Пријатељи заувек” – Хуманитарни меч вечитих
Следећи текстЦрвено-бели освојили титулу шампиона Србије