Стојановић: Целе сезоне смо се спремали за ово

61

Фудбалери и стручни штаб Црвене звезде, спремни су за претпоследњу утакмицу у текућем шампионату, а последњу која ће бити одиграна на београдској Маракани. Црвена звезда и ОФК Београд ће одмерити снаге у оквиру 29. кола, а уколико црвено-бели успешно прескоче и ову препреку, по 26. пут у својој историји постаће прваци државе.

Свесни су те чињанице и тренер Славиша Стојановић, као и фудбалер Ђорђе Ракић, који су сагласни да је најбитније у утакмицу ући концентрисано.

Сви знамо о каквој утакмици се ради, и целе сезоне смо се спремали за ово што долази. Веома је важно да о овој утакмици размишљамо као и о свакој претходној, и да у њу уђемо на прави начин, концентрисано, дисциплиновано, и да не размишљамо ни о чему другом, осим о противнику. Играмо против екипе која је у последње време везала неколико победа, и бележи одличне резултате. То није случајно, ОФК Београд има изузетно перспективан тим, имају младост, полет и добро су вођени. Уосталом, изборили су опстанак и на наш стадион долазе растерећени. Ипак, сви знамо шта ова утакмица са собом носи, и нама је то довољна мотивација да пружимо максимум и победимо – речи су Славише Стојановића.

Ђорђе Ракић ће по први пут играти против свог бившег клуба.

Дошао је тај тренутак који смо сви једва чекали. Утакмица која ће можда одлучити освајача титуле. Сви смо озбиљно тренирали и вредно радили да бисмо стигли до овог момента. Ја искрено очекујем да ће то бити једна права утакмица и за нас играче, и за навијаче такође. ОФК Београд је млада екипа која има доста квалитетних играча. Мени ће ово бити први пут да играм против ОФК Београда откад сам напустио тај клуб. За ОФК ме вежу јако лепе успомене, то је клуб који ме је лансирао, и веома ми је драго што су и код њих ствари дошле на своје место, што је клуб профункционисао и што је обезбедио останак у елити. Ипак, сутра желим само победу Црвене звезде, која би нам, уз верујем феноменалан амбијент и на трибинама, донела много – рекао је Ракић.

Тренер Стојановић неће моћи да рачуна на дефанзивне везисте Александра Ковачевића и Горана Гогића, који ће због суспензија пропустити овај меч.

Имамо проблема у везном реду, поготово јер су и Ковачевић и Гогић изражени дефанзивци. Они су у првом реду задужени за деструкцију противничких напада. Немамо великих алтернатива на тој позицији. Постоје две могућности, размислићу још данас како ћемо изаћи. Осим њих двојице, и од раније повређених Дауде и Мартиновића, немамо других пробема. Играчи су ове сезоне изнели највеће бреме, показали су како се бори за клуб и за дрес који носе. Ми смо између себе направили некакав договор на почетку припрема, и тада смо рекли да нас ништа на том нашем путу не сме дестабилизовати. Они су буквално издржали оно што ретко која екипа издржи. Али, наглашавам да нисмо још завршили свој посао, када завршимо, можда ћемо конкретније причати – рекао је Стојановић, који је додао и да би евентуално освајање титуле за Звездом било нешто посебно, због величине клуба и ситуације кроз шта су он и екипа прошли ове сезоне.

Иза Ракића је веома тежак период који је Звездин нападач успешно пребродио. Нешто више о томе, као и о плановима за наредну сезону, Ракић је рекао:

Најважније ове сезоне је то да сам успео да изађем из заиста тешке повреде, и тешког периода. Жао ми је што можда нисам мало више допринео екипи, али сада на пролеће, кад год сам добијао прилику, трудио сам се да пружим свој максимум и да помогнем саиграчима. Планова за следећу сезону још увек немам, али надам се да ћу остати у Звезди и да ћу наредне године бити у прилици да пружим много више него што сам пружио ове – рекао је Ракић.

Претходни текстАлен Кујунџић победник Светског купа
Следећи текстЦрвена звезда – ОФК Београд у суботу!