Звезда убедљива у Железнику

74

Кошаркаши Црвене звезде Телеком продужили су тријумфални низ на девет утакмица у Суперлиги Србије савладавши у Железнику ФМП са убедљивих 87:65. Изабраници Дејана Радоњића су потпуно оправдали улогу фаворита па су готово од првог минута загосподарили тереном. Чврста одбрана, контрола скока  и мирна рука при шуту за три поена били су рецепт за сигурну победу Звезде над талентованом екипом ФМП-а.

Од почетка утакмице црвено-бели кошаркаши су наметнули ритам који њима одговора. Одбрана је веома добро фунцкионисала, баш као и шут за три поена. Ван линије 6.75 прецизни су били Џенкинс, Нелсон и Блажич по једном, док је Симоновић био непогрешиви погодивши чак три тројке у првој деоници.

Захваљујући прецизном шуту Звезда је убацила 31 поен у првој четвртини, а након погодака Лазића и Марјановића на почетку другог квартала изабраници тренера Радоњића су на свом конту имали 19 поена предности (35:16).

Кошаркаши Црвене звезде су наставили у јаком ритму па су након четврте тројке сјајног капитена Симоновића на половини трећег периода имали на свом конту највећих 27 поена предности (46:19).

Иако се већ тада чинило да је питање победника решено, црвено-бели се нису опуштали. И у наставку игре шут за три поена је веома добро функционисао, а одбрана готово перфектно. Талентована екипа ФМП-а није могла да пробије Звездин одбрамбени бедем па ниједног тренутка није успела да смање разлику испод 20 поена.

Тренер црвено-белих Дејан Радоњић је пружио прилику свим играчима који су били у протоколу за утакмицу, а они су сваки минут искористили и држали висок интензитет игре до краја меча.

ФМП – Црвена звезда Телеком 65:87 (16:31, 13:22, 16:18, 20:16 )

ФМП: Човић 12, Гудурић 9 (4ск), Џаковић, Ђукановић 12, Каплановић 15 (7ск), Добрић, Пековић 4, Мишановић 4, Матић 2, Смиљанић 3, Штурановић 2, Дунђерски 2.

Црвена звезда Телеком: Ребић 2, Митровић 4 (4ск), Лазић 4, Блажич 11 (4ск, 4ас), Симоновић 18 (5ск), Марјановић 9 (9ск), Раденовић 1, Катић 16 (4ск), Нелсон 8 (5ск, 4ас), Џенкинс 5 (6ас), Липовиј 7, Тејић 2 (6ск).

Претходни текстКовачевић и Гогић не играју против ОФК Београда
Следећи текстАлен Кујунџић победник Светског купа