Сјеклоћа против Абрахама за титулу првака света

234

У Прес центру СД Црвена звезда одржана је конференција за медије, поводом предстојећег боксерског спектакла у Берлину, где је 3. маја на програму спектакуларни меч за WBO титулу светског првака у професионалном боксу у суперсредњој категорији, у коме ће се борити натурализовани Немац пореклом из Јерменије Артур Абрахам и Никола Сјеклоћа, члан кампа Црвена звезда Гинис из Београда.

Сјеклоћа има историјску шансу, да после скоро три деценије, након што је Слободан Качар постао светски IBF шампион, буде први наш боксер на планетарном трону, у једној од четири најцењеније верзије у светском боксу.

Абрахам је дуго година био неприкосновен у средњој категорији и у Немачкој је стекао велику спортску славу. Био је учесник чувеног турнира „супер шест” најбољих боксера на свету, а однедавно је и власник WBO шампионског појаса.

Сјеклоћа (35 година) је био WBC Интерконтинетални првак и шампион Медитерана, и иза њега је такође велико искуство. Од Абрахама је старији годину дана и виши 10 центиметара, али га у главном граду Немачке свакако очекује велико искушење, с обзиром да Абрахам дуго живи у Берлину, и на „домаћем рингу” не зна за пораз.

Биланс Абрахама је 39 победа (28 нокаутом) и 4 пораза, док је скор Сјеклоће: 26 победа (8 нокаутом), а једини пораз је претрпео на поене  16. фебруара прошле године у Америци од Сакија Бике, актуелног светског шампиона.

Лавовски део посла око организације меча Абрахам – Сјеклоћа у Берлину, одрадио је менаџер нашег боксера и генерални секретар Савеза професионалног бокса Србије (СПБС) Лука Поповић, који је оптимиста уочи предстојећег боксерског спектакла у Берлину, који ће директно преносити Први програм немачке државне телевизије АРД.

Сјеклоћин дугогодишњи тренер Миливоје Башић је такође велики оптимиста и верује да ће се Сјеклоћа из Немачке вратити са шампионским појасаом.

Потпуно сам спреман за меч против Абрахама. Захваљујем се пре свега мом тиму, у коме су поред Луке Поповића и Миливоја Башића, и кондициони тренер са искуством из Амераике Младен Јовановић, као и мојим спаринг партнерима: Геарду Ајетовићу, Марку Николићу, Миљану Ровчанину, Александру Цигарановићу и Милету Николићу. Велику помоћ су ми пружили хотел „Бали” и туристичка агенција „Џамбо травел”. Свестан сам колика је важност меча против Абрахама и обећавам да ћу пружити максимум, како бих остварио историјски успех – рекао је Никола Сјеклоћа.

Претходни текстКошаркашице повеле у полуфиналу плеј-офа
Следећи текстЕврогол Милијаша за ново славље црвено-белих