Црвено-беле изгубиле у финалу после велике драме

56

Кошаркашице Црвене звезде самим пласманом у финале завршног турнира МЖРКЛ су направиле историјски успех, али нису успеле да направе и корак даље. После велике драме и три продужетка црвено-беле су изгубиле од Радивоја Кораћа резултатом 83:87 (18:19, 13:15, 15:13, 14:13, 9:9, 9:9, 5:9).

Кошаркашице Радивоја Кораћа су повеле на почетку меча. Међутим, црвено-беле нису дозволиле ривалкама да се резултатски одлепе и током прве четвртине су им константно претиле. Бероња и Црвендакић су тада углавном биле прецизне. Звезда пред крај првог периода игре успева да поведе. Ипак, Кораћ решава ову четвртину у своју корист кошем Максимовићеве.

Кораћ почетком друге четвртине одлази на четири поена вишка тројком Мандићеве. Звезда се брзо враћа преко Матићеве и Мине Јовановић. Након новог вођства Кораћа уследио је дуг период без поена на обе стране. Доминирале су чврсте одбране, али и грешке у нападу. Црвено-беле се у тим тренуцима нешто лошије сналазе у игри, па је уследио заостатак од 6 поена, највећи до тада. Ипак, до одласка на одмор наше девојке успевају да смање разлику и на полувреме одлазе са минусом од три поена.

У наставку сусрета Кораћ је љубоморно чувао стечено вођство. У тим тренуцима Тина Јовановић је повезала неколико кошева, тако да је Звезда сачувала прикључак за ривалом. У другом делу треће четвртине црвено-беле су изједначиле серијом од 6:0. Станаћев је тројком донела Звезди вођство, али је ипак Кораћ у последњу четвртину ушао са минималним вођством (46:47).

Црвено-беле су показале велику жељу на овом мечу, поготово у четвртој четвртини. Кораћ је поново стекао предност од шест поена, али се наше девојке нису предавале. У последњих два минута после тројке ривалки (54:60), изабранице Драгана Вуковића су оставиле душу на паркету. Прво је Црвендакић смањила са линије слободних бацања, потом је Тина Јовановић приближила Звезду на два поена заостатка, а продужетке нашем тиму донела је Нина Ђоковић.

У првом продужетку Звезда је успела да стекне благу резултатску предност. Кораћ је међутим успео да се одржи у игри и меч уведе у други продужетак. Сада су црвено-беле биле приморане да јуре вођство ривала. Кораћ је имао предност од 5 поена, али је Александра Црвендакић била маестрална и прво тројком смањила предност, а онда и са линије слободних бацања изједначила.

Звезда је изгубила много енергије у тим моментима, што је Кораћ искористио на почетку трећег продужетка да стекао недостижних седам поена предности. Црвено-беле су до краја успеле да ублаже пораз, али су и поред тога направиле изузетан резултат освајањем вицешампионске титуле у Регионалној лиги.

Најефикаснија у тиму Црвене звезде била је Александра Црвендакић са 24 постигнута поена уз 9 скокова. Одличне су биле и Александра Станаћев и Тина Јовановић које су забележиле дабл-дабл учинак, Александра са 13 поена и 11 скокова, а Тина са 14 поена и 14 скокова. Мирјана Бероња је додала 16 поена.

Највише проблема екипи Драгана Вуковића правила је Ивана Брајковић са 14 поена и 7 скокова. Поен мање постигла је Ања Ступар, а 12 оена убацила је Јелена Максимовић.

Кошаркашице Црвене звезде се сада окрећу домаћем првенству где тренутно заузимају друго место на табели, а наредни меч их очекује већ у четвртак против Шуамдије.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – РАДИВОЈ КОРАЋ 83:87 (18:19, 13:15, 15:13, 14:13, 9:9, 9:9, 5:9)
Дворана: Морача. Гледалаца: 1.800. Судије: Јураш, Шутуловић, Каровић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бошковић, Бероња 16 (6ас, 5ск, 4из), Војиновић, Станковић, Станаћев 13 (11ас, 6ск, 6из, 4ос), Црвендакић 24 (9ск), Ђоковић 10, Т. Јовановић 14 (14ск, 4из, 3ас, 3ос), Папић, Матић 4 (8ск), М. Јовановић 2, Катанић.
РАДИВОЈ КОРАЋ: Чолић 8 (9ск, 4ас, 4из), Родић, Топузовић 4, Мандић 8, Максимовић 12 (6ск), Брајковић 14 (7ск), Јовановић 8, Антић 10 (7ск, 4ас), Ступар 13, Спасојевић, Капор 10 (4ас), Станчић.

Претходни текстОдбојкашице у полуфиналу плеј-офа
Следећи текстПораз у Свилајнцу