Стојановић: Искористити сваку указану прилику

28

У улози лидера првенства Србије, фудбалери Црвене звезде одлазе на гостовање у Јагодину. Тим Славише Стојановића осокољен првим местом и са великим самопоуздањем супроставиће се реномираном противнику на готово сигурно пуном стадиону под Ђурђевим брдом.

Шеф стручног штаба црвено-белих и првотимац Горан Гогић свесни су тежине задатка који их очекује, али и силно мотивисани да се у суботу поподне из Поморавља за Београд врате са сва три освојена бода.

Јасно нам је шта треба да урадимо како бисмо остали први на табели. Наспрам себе имамо ривала који није случајно у врху нашег фудбала и који је притом у полуфиналу Купа, такмичењу које је у прошлој сезони освојио. На нама је да дамо максимум, да будемо концентрисани и да искористимо сваку прилику која нам се укаже, јер их у оваквим утакмицама неће бити много. Јагодина има неколицину изврсних фудбалера, компактни су као тим и одлично се сналазе код прекида – рекао је Стојановић.

Из Јагодине је протеклог лета на Маракану стигао и Горан Гогић. Две године проткане лепим успоменама ипак неће спречити сада члана најтрофејнијег српског клуба да пружи свој максимум на терену уколико му тренер Стојановић укаже шансу.

По мени, уз дерби, сутра нас чека најтеже гостовање пролећне полусезоне. Провео сам две године у Јагодини, био део тима који је остварио историјски успех, међутим сада сам члан Црвене звезде и уколико добијем прилику да играм, изгараћу за сваку лопту да допринесем победи мог тима и освајању нова три бода. Очекујем од стране противника нападачку игру, и понављам, тешку утакмицу, јер Јагодина у својим редовима има неколико одличних играча и одличног тренера. Такође, не сумњам у велику подршку наших навијача – изричит је Горан Гогић.

У мечу са Јавором црвено-бели су приказали два лица. После одличног првог полувремена у другом је уследио пад у игри.

Понавља нам се често да код вођства од 2:0 закомпликујемо сами себи ситуацију. Током недеље анализирали смо грешке, и очекујем да у Јагодини покажемо константност током свих 90 минута. Да диктирамо темпо читавим током утакмице. Што се тиче тима могуће су мање промене. Нинковић је јуче одрадио први тренинг и то не пуним интензитетом, тако да је и даље неизвестан његов наступ. За разлику од њега, у конкуренцији ће сигурно бити Никола Мијаиловић који нам много значи и уз неке друге играче представља моју продужену руку на терену – констатовао је Славиша Стојановић.

Меч између Јагодине и Црвене звезде игра се у суботу 1. марта у 14 часова и 30 минута. Уједно, уколико се нађе у тиму, Дарко Лазовић забележиће свој 100. наступ у црвено-белом дресу.

По завршетку конференције учесницима акције коју су организовали фудбалски клуб Црвена звезда и Телеком Србија „Вечити су увек у игри“, односно онима који су међу првима попунили албум са сличицама уручене су награде. После првих 25 учесника који су на поклон добили дрес Црвене звезде, данас је подељено 20 Пума лопти.

Претходни текстНеколико новчића Звезду кошта 10.000 евра
Следећи текстКатић: Искуство је на нашој страни