Јака Звезда славила у дербију

26

Други овосезонски дерби донео је исти исход – победу Црвене звезде Телеком. Међутим, није било ни мало лако. Виђена је велика борба и веома снажне одбране на обе стране о чему најбоље сведочи веома мали број поена на утакмици (63:57). Иако је сваки меч са Партизаном од велике важности, ова утакмица за изабранике тренера Радоњића је вишеструко важна јер су победом прекинули низ од два узастопна пораза и направили изузетно важан корак ка првом месту на крају лигашког дела регионалног такмичења.

После седам минута игре Партизан је имао минимално вођство (10:11), веома расположени Јака Блажич је поентирао у следећем нападу и тако донео вођство својој екипи које црвено-бели нису испуштали до краја меча.

Пресудни моменти су вероватно били у трећој деоници када је Партизан након 13 поена заостатка из друге деонице успео да изједначи резултат (36:36), али не и да поведе. У тим тренуцима Звезда је показала карактер и одбила све налете ривала. Почетком последње деонице захуктали су се Џенкинс и Катић, предводили серију 16:4 и одвели своју екипу до недостижних 13 поена предности (61:48).

Фантастичан меч одиграо је Јака Блажич који је постигао чак 10 поена за своју екипу у првој деоници, а меч завршио на бројци 19 и уз Џенкинса био једини двоцифрени у екипи.

Почетак утакмице у потпуности је протекао у знаку Јаке Блажича који је убацио десет од првих 15 поена за своју екипу. На сјајну ролу словеначког бека надовезао се Лазић тројком па је Звезда имала пет поена предности крајем прве деонице (18:13).

Црвено-бели нису стали, напротив, одбрана је функционисала готово перфектно, баш као и шут за три поена па је чета тренера Радоњића након атрактивног закуцавања Блажича на свом конту имала 13 поена предности (30:17). Међутим, уследио је пад у игри Звезде која није успевала да се избори са зоном противника. Уз то су се појавили проблеми са заграђивањем скока па је Партизан узвратио серијом 15:3 и почетком трећег периода приђе на само поен заостатка (33:32).

У наставку је виђена рововска борба, Партизан је константно претио, чак и изједначио на 36:36, али Звезда је одбијала да поклекене па је успевала да одржи стечену предност.

Тако је било све до почетка последње деонице када је чета тренера Радоњића заиграла фантастично у одбрани, док су у нападу блистали Џенкинс и Катић. Партизан није имао решења за Катићеву игру леђима и Џенкинсове убоите промене и прецизне шутеве па су црвено-бели направили серију 16:3 и повели са 61:48 на нешто више од три минута пре краја.

Међутим, ту није био крај драме. Црвено-бели су брзоплето реаговали у неколико ситуација, а ривал је погодио неколико тешких шутева па је Партизан серијом 9:0 на минут и десет секунди пре краја пришао на четири поена заостатка (61:57).

Ипак, црвено-бели су остали смирени, одиграли одличну одбрану, а Џенкинс је задржао прибраност на линији пенала и поставио коначан резултат утакмице.

Црвена звезда Телеком – Партизан Нис 63: 57 (20:15, 13:14, 12:15, 18:13)

Црвена звезда Телеком: Ребић, Лазић 3, Блажич 19, Симоновић 4 (4ск), Марјановић 4 (5ск), Раденовић, Катић 9 (5ск), Тејић, Нелсон 7, Џенкинс 11, Стојановић 6, Драгићевић 6 (4ск).

Партизан Нис: Тепић 12, Ловерњ 10 (12ск), Павловић 5, Дало, Милутинов 4, Богдановић 9 (6ас, 5ил), Гагић 2, Мусли 2, Шалић, Андрић, Кинзи 13 (4ск), Безбрадица.

Претходни текстЦрвено-бели срушили Железничар
Следећи текстЗвезда освојила 12. трофеј Купа Србије