Звезда победом над Јавором преузела чело табеле

47

После двоипомесечне паузе настављен је фудбалски шампионат Србије. Већ после првог кола дошло је до промене на челу табеле, односно победом против екипе Јавор Матис, Црвена звезда је засела на чело домаћег шампионата. Пред нешто мање од 24.000 навијача, црвено-бели су већ у првом делу сломили отпор Ивањичана. Тренер Стојановић није могао да рачуна на Мијаиловића због картона, односно на Нинковића и Крнету због повреда, тако да су од првог минута на терену Маракане била три дебитанта. Ненадић на позицији левог бека, док су штоперски тандем чинили новопридошли Келхар и Павићевић.

Од самог старта меча црвено-бели преселили су се на половину Јаворa, тако да гости у првих 45 минута нису често прилазили Бајковићевом голу. Одличну игру у првом полувремену приказао је Лазовић који је заједно са Петковићем по десној страни задавао доста муке противнику. Прву велику шансу пропустио је капитен Милијаш у 9. минуту након центаршута Лазовића, међутим из непосредне близине шутирао је преко гола главом. Из скоро идентичне акције десетак минута касније Мрђа није успео да затресе мрежу. Стрпљиво су играчи Црвене звезде ломили отпор Ивањичана и у томе коначно успели у 32. минуту. После два узастопна корнера, одбрана Јавор Матиса је избацила лопту на леву страну, одакле је Ненадић одлично центрирао на другу стативу где се нашао Дауда и спровео лопту у мрежу. Велики терет који са собом носи прва утакмица полусезоне спао је са леђа играча клуба из Љутице Богдана који су још више додали гас и кренули офанзивније ка голу ривала.

Као плод такве игре дошао је други погодак у последњем минуту првог дела игре. Дауда је повукао контру, извукао се на страну, кратко одиграо до Лазовића који центрира, Ивањичани на кратко отклањају опасност избацивањем лопте до Печника, који спретно искоса са десетак метара погађа циљ. Одлична представа Црвене звезде у првих 45 минута коју је продорима по десној страни предводио маестрални Дарко Лазовић.

 

У другом полувремену црвено-бели нису пружили игру као у првих 45 минута, али и поред тога успели су да забележе тријумф захваљујући коме су избили на прво место на табели. Прилику да отклони сваку дилему око победника имао је Дауда на истеку једног часа игре након сјајног продора Лазовића и асистенције. Нажалост, Нигеријац је из непосредне близине шутирао преко гола. И онда право ниоткуда, погодак за Јавор. Неспоразум и неодлучност одбране Црвене звезде казнио је Златковић и у 67. минуту смањио на 2:1.

Само два минута касније Бајковић је спасао свој гол одличном интервенцијом и онемогућио Јавор Матис да изједначи. До краја утакмице изабраници Славише Стојановића контролисали су ситуацију на средини терена, међутим нису успели да постигну и трећи гол. Уместо Милијаша, Дауде и Лазовића у финишу ушли су Касалица, Савићевић и Гогић.

Веома важан тријумф црвено-белих. Прва утакмица у сезони је увек тешка и са собом носи велико бреме. Следећег викенда, тачније 1. марта, Црвена звезда гостује у Јагодини.

Црвена звезда – Јавор 2:1 (2:0)
Стадион: Црвене звезде. Гледалаца: 23.420. Судија: Дејан Сантрач (Павлиш). Стрелци: Дауда у 32. и Печник у 45. минуту за Црвену звезду, а Златковић у 67. за Јавор.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Петковић, Павићевић, Келхар, Ненадић, Ковачевић, Милијаш, Печник, Лазовић, Мрђа, Дауда.
Резерве: Рајковић, Мартиновић, Гогић, Савићевић, Милуновић, Касалица и Ракић.
ЈАВОР: Лазовић, Ђорђевић, Гојачанин, Ивеља, Миловић, Шофранац, Ђокић, Веселиновић, Доцић, Милошковић, Дражић.
Резерве: Мишић, Валиђо, Јосовић, Златковић, Гафуров, Видић, Чечарић.

Претходни текстРадоњић: У дербију нема фаворита
Следећи текстУбедљив пораз од Војводине