Стојановић: Циљ је јасан

26

После двоипо месечне паузе у суботу 22. фебруара утакмицама 16. кола наставља се фудбалски шампионат Србије. Играчи најтрофејнијег српског клуба на највећем српском стадиону угостиће екипу Јавора која је на отварању сезоне успела да савлада црвено-беле у Ивањици.

Тренер Славиша Стојановић и капитен Ненад Милијаш уверени су да ће успети да се реванширају Ивањичанима и да ће у пролећни део сезоне ући победом.

Дуго смо се припремали за наставак првенства. На премијери играмо против ривала који је у протеклим сезонама успевао да нам зада доста проблема, због чега нам је неопходан велики опрез. Имамо свој циљ, знамо шта желимо и очекујем да максимално ангажовано и мотивисано приступимо сваком сусрету и да добар рад и резултате са припремних утакмица, пренесемо и на првенствене – рекао је Стојановић.

Капитен Ненад Милијаш у своје и у име свих својих саиграча истакао је да једва чека да меч са Јавором почне.

Напорно смо тренирали претходна два месеца и са нестрпљењем очекујемо сутрашњи сусрет. Прва утакмица је увек тешка и са собом носи много тога. Веома је важно да прикажемо добру игру и да победимо, првенствено због три бода које желимо да освојимо, а потом и због самопоуздања које нам је неопходно за наредне мечеве. Сматрам да смо бољи него јесенас, јер смо добро одрадили прелазни рок, а при том смо и из сопствених редова добили два велика појачања, Лазовића и Ракића. Све нам то даје разлог за оптимизам, међутим, терен је једино мерило и ту ће се видети ко је најбољи – нагласио је Ненад Милијаш.

Шеф стручног штаба Славиша Стојановић на пролећној премијери неће моћи да рачуна на све играче. Милош Нинковић дефинитивно неће бити спреман за меч са Јавором, Мијаиловић нема право наступа због жутих картона, док су Павићевић и Крнета под упитником.

Одрадили смо комплетан припремни период без проблема, међутим у последњој недељи су нас задесили мањи пехови. Конкретно Павићевић и Крнета су се пожалили на мање проблеме, тако да ћемо након вечерашњег тренинга тек имати чисту слику – навео је Стојановић и додао да сматра да његови изабраници имају велики квалитет довољан за највише домете.

У овом тренутку могу само да кажем да моји играчи имају страховит потенцијал. Пред наставак сезоне мислим да смо створили одличну хармонију и да смо још уигранији. Али исто тако свесни смо да су првенствене утакмице у односу на контролне друга димензија. Знамо који нам је циљ, и спремни смо на одрицање и потпуну посвећеност како бисмо га на крају сезоне остварили – рекао је Стојановић.

Тренер Црвене звезде поручио је такође да на сваком кораку осећа велику подршку навијача.

За предстојећи меч 16. кола првенства Србије против Јавора који се игра 22. фебруара од 18 сати, за све навијаче црвено-белих, фудбалски клуб Црвена звезда и компанија „Н Спорт“ припремили су поклон највернијим навијачима и онима који буду имали највише среће. На источној и западној трибини биће остављени ваучери Н Спорта у вредности од 5.000 динара, које срећни добитници могу искористити за куповину спортске опреме реномиране немачке спортске компаније у радњама Н Спорта. Потражите ваучер и освојите вредну награду! Такође, потребно је да одмах након завршетка сусрета ваучер донесете у просторије Маркетинга ФК Црвена звезда на западној трибини, где ћете добити даља упутства.

Претходни текстЈуниори Звезде силовити на почетку турнира
Следећи текстЈуниори Звезде лако и са ИНСЕП-ом