Звезда савладала Смедерево, стрелац и Ракић

48

У последњој контролној утакмици пред наставак пролећне полусезоне фудбалери Црвене звезде савладали су на Маракани екипу Смедерева резултатом 4:1.

У допадљивој утакмици одиграној по идеалним временским условима, изабраници Славише Стојановића приказали су форму која их је красила и током боравка на припремама у Словенији.

Већ у првом минуту Абиола Дауда из волеја је погодио стативу, да би три минута касније голом Мрђе после идеалног пријема у шеснаестерцу гостију Црвена звезда дошла у вођство. На завидном нивоу била је комбинаторика на средини терена. Милијаш и другови лако и без компликовања су комбиновали на средини терена и правовременим додавањима ка нападачима стварали бројне проблеме Смедеревцима. Играо се 21. минут када је Петковић прошао по десној страни, одиграо повратну до Дауде који одлаже до Милијаша, а капитен у свом стилу, испаљује бомбу из левице, 2:0. Једини пропуст од стране црвено-белих виђен је у пет минута пре одласка на одмор када је једну неуспелу офсајд замку искористио нападач „оклопника“ Стојановић, сам изашао пред Бајковића и лако га матирао.

У наставку иста слика. Уместо Нинковића који је због лакше повреде напустио терен још крајем првог полувремена ушао је Дарко Лазовић и изнова игром потврдио да ће бити највеће појачање клуба из Љутице Богдана овог пролећа. Дефанзивци гостију једноставно нису имали начина да зауставе Чачанина, који је по десној страни „пробио“ небројено пута, и још важније, сваку акцију завршавао употребљивим центаршутем. Аплаузе малобројних посматрача на највећем српском стадиону Лазовић је побрао у 72. минуту. Отресао се чувара, а затим као на тацни упослио Касалицу, овај несебично упошљава Печника коме није било тешко да погоди небрањену мрежу. Тешко је навести све прилике у других 45 минута које су створили фудбалери Црвене звезде. Тиме су допринели и Смедеревци који су се отворили у наставку. У самом финишу, на сцену поново ступа везни ред Црвене звезде. Одлична акција кроз средину, и после неколико дуплих пасова, лопта долази до Милуновића који додаје до Ракића, а овај непогрешиво поставља коначних 4:1.

Много тога доброг виђеног је на данашњем мечу црвено-белих. Екипа је евидентно напредовала у односу на јесењи део полусезоне, међутим, оно најважније почиње наредног викенда. У суботу 22. фебруара од 18 часова на Маракану стиже Јавор, противник на пролећној премијери и велики дужник из првог кола. Уједно, овим сусретом Црвена звезда креће у потеру за бодом заостатка који има у односу на највећег конкурента у борби за титулу. Данашњи дан и по времену и по игри, најпосле и резултату симболично може да најави Звездино пролеће.

Црвена звезда – Смедерево 4:1 (2:1)
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Петковић, Крнета (Мартиновић), Келхар, Ненадић (Цилиншек), Ковачевић (Мијаиловић), Милијаш )Савићевић), Нинковић (Лазовић), Печник (Милуновић), Мрђа (Ракић) и Дауда (Касалица).
СМЕДЕРЕВО: Блинтић, Лукић, Гегић, Благојевић, Ристић М, Ристић Д, Стојановић, Павић, Чокић, Стаматовић, Јовановић.

Претходни текстЗвезда на корак од првог места пред плеј-оф
Следећи текстЦрвено-беле одбраниле трофеј у Купу Србије!