Пораз кошаркашица у Подгорици

56

Кошаркашице Црвене звезде поражене су у осмом колу регионалне лиге на гостовању против Будућности у Подгорици резултатом 61:64. У једној од најслабијих партија ове сезоне црвено-беле су имале велики број промашених шутева у првој и последњој четвртини, и на крају нису успеле да надокнаде предност домаћег тима, који такође није приказао неку посебно добру игру.

Црвена звезда је повела са 3:2, а затим су домаће играчице направиле серију од 8:2 и стигле до предности од 10:5, у раној фази утакмице. Плејмејкер Будућности Хејли Ленкстер нанизала је пет поена и Подгоричанке су отишле на плус десет (15:5), после само пет минута игре. Уследиле су бројне грешке и промашаји гостујућих кошаркашица, што је Будућност знала да казни и прву четвртину реши у своју корист са 14 поена предности (26:12).

Звезда је наставила са очајним шутем на почетку другог периода, али домаће то нису казниле, па је на семафору дуго стајао резултат 28:14. Будућност није поентирала читавих шест минута, па су црвено-беле смањиле на 20:28 преко Мирјане Бероње са линије пенала. Станаћев је у 19. минуту везала пет поена у низу и Звезда је поново пришла на минус осам (25:33). На крају врло тврдог првог полувремена било је 35:27 за домаћи тим. Звезда није успела да дође до своје игре, а скроман учинак у првих 20 минута имале су Црвендакић, Тина Јовановић и Иванка Матић. Са друге стране Будућност је у тиму имала солидну Американку Хејли Ленкстер, која је била иницијатор већине акција шампиона Црне Горе.

Наставак у Морачи није донео ништа ново. Неефикасност је и даље превладавала у оба тима, али Звезда је ипак мало по мало топила предност Подгоричанки. Црвендакић је погодила тројку у 22. минуту и црвено-беле су пришле на минус три (32:35). Узвратила је кошем Милица Деура, а Иванка Матић је затим два пута блокирала Милену Бајић. Екипа Драгана Вуковића је после дуго времена повела кошем Мирјане Бероње у 27. минуту за 40:39. Уследила је права резултатска клацкалица. Милица Деура је реализовала два слободна бацања за домаће, узвратила је поенима Иванка Матић, затим је поново Деура била прецизна са линије пенала, а предност Звезди је вратила Александра Станаћев (44:43). Погоцима Иванке Матић и Мирјане Бероње, црвено-беле су стекле највећу предност до тада (48:43), а Живана Јанковић је смањила на 45:48, у финишу трећег периода игре. Ову четвртину Звезда је решила у своју корист са 21:10.

Црвено-беле кошаркашице су у првих неколико минута треће деонице ушле у контра ритам. Поново је виђена серија промашаја, а расположена Милица Деура је то казнила са пет узастопних поена (тројка и два погођена слободна бацања), за вођство домаћег тима од 50:48. Агонију екипе из Београда прекинула је Нина Ђоковић поготком у 35. минуту, и то су били први поени Звезде у четвртој четвртини. Будућност је кошем Ане Радовић стигла до осетне предности од осам поена (58:50), на само четири минута пре краја. Стратег Црвене звезде Драган Вуковић био је приморан да затражи тајм-аут. Трачак наде за Звезду уследио је у самом финишу меча, када је Иванка Матић погодила тројку, затим је поентирала Нина Ђоковић, па још једном Матић и црвено-беле су пришле на минус четири (59:63), али до краја је остало врло мало времена, па је Александра Станаћев само ублажила пораз са линије слободних бацања за коначних 61:64.

У екипи Црвене звезде истакла се Иванка Матић са 17 поена и седам скокова. Тина Јовановић је имала проблема са личним грешкама, па је забележила само четири поена, док свој дан није имала ни Александра Црвендакић, која је постигла седам поена. У редовима Будућности Милица Деура је постигла 22 поена уз шест скокова.

Будућност – Црвена звезда 64:61 (26:12, 9:15, 10:21, 19:13)
Дворана: Морача. Гледалаца: 1100. Судије: Милићевић, Стапић и Чавар.
Будућност: Деура 22 (6 ск, 4 ил), Радовић 9 (8 ск, 3 ул, 2 бл), Вучетић 11 (3 ск, 3 ул), Милошев, Мујовић 4 (6 ас, 3 ск, 3 ил, 2 ул), Бајић 3, Јанковић 6 (4 ск), Мугоша, Ленкстер 9 (5 ск, 4 ас, 2 ул). Нису играле: Кужељ, Мудреша и Вујачић.
Црвена звезда: Бероња 6 (3 ас), Станковић, Станаћев 13 (8 ас, 3 ул, 8 ил), Црвендакић 7 (8 ск, 2 ил), Ђоковић 12 (6 ск), Т. Јовановић 4 (6 ск), Матић 17 (7 ск, 2 ас, 2 бл, 3 ил), М. Јовановић 2 (3 ск, 2 ул). Нису играле: Војиновић, Папић, Зец и Катанић.

Црвена звезда после осам кола има скор 4-4 и дели друго место у групи б са екипама Будућности и Радивоја Кораћа. Следећу утакмицу у регионалној лиги црвено-беле играју против првопласираног Цеља на гостовању.

Претходни текстШеик Мухамед бин Зајед посетио Црвену звезду
Следећи текстМрђа обрадовао породицу Радосављевић