Шеик Мухамед бин Зајед посетио Црвену звезду

273

Фудбалски клуб Црвена звезда данас у друштву првог потпредседника Владе Србије Александра Вучића, посетио Принц Престолонаследник Уједињених Арапских Емирата, Шеик Мухамед бин Зајед ал Нахјан.

За време посете која је трајала нешто више од пола часа Шеик је у друштву најужег Руководства клуба са Маракане обишао музеј и упознао се са богатом ризницом трофеја. Посебно интересовање привукли су му пехари Купа европских шампиона и Интерконтиненталног Купа који је наш клуб освојио. Принц Престолонаследник УАЕ распитивао се и за Немању Видића који је поникао у Црвеној звезди. Шеик је такође са доста пажње и интересовања посматрао фотографије изложене у трофејној сали нашег клуба, од којих му је највише пажње привукла слика Председника Драгана Џајића из играчких дана.

Ово је сликано пре десет година – нашалио се Шеик.

Уследило је заједничко фотографисање након чега су Принц Престолонаследник, као и његова делегација добили на поклон дресове и лопте фудбалског и кошаркашког клуба Црвена звезда. Шеик је на поклон добио и мини реплику пехара Купа европских шампиона.

По завршетку посете Председник фудбалског Драган Џајић и кошаркашког клуба, Небојша Човић истакли су да је Шеик Мухамед бин Зајед учинио велику част Црвеној звезди својом посетом. Он је такође изразио жељу да присуствује некој утакмици на Маракани, и за тако нешто одмах добио позив од руководства црвено-белих. Дакле, треба га очекивати на Маракани поново врло брзо, пред наравно пуним трибинама.

Доласком у Црвену звезду Шеик Мухамед бин Зајед учинио је велику част нашем клубу. Изразио је жељу да посети неку од наших утакмица на Маракани и ми ћемо му са великим задовољством изаћи у сусрет. Желим још једном да му се захвалим и видећемо како у будућности да успоставимо још присније односе. Шеик је човек који познаје и који воли спорт и фудбал и мислим да наша сарадња са њим може да буде на обострано задовољство. Верујем да ће ускоро доћи на Маракану и да ће његов долазак бити велики подстрек за наше навијаче – изјавио је Драган Џајић.

Своје импресије након сусрета са Шеиком Мухамедом бин Заједом изнео је и потпредседник Небојша Човић.

Имали смо велику част и задовољство да нас посети Шеик и да га упознамо са фудбалским клубом. То је први корак, а све остало ћемо видети. Простора за сарадњу има доста, али не треба правити никакве мистификације. Ми смо отворени за сарадњу са свима који могу да помогну Црвеној звезди, и фудбалском клубу, и целом спортском друштву. Ипак, не бих да прејудицирам ништа, широко је поље да буде сарадње, али и да је не буде. Према томе, немојте да журимо – рекао је Небојша Човић и додао да ни он, ни било ко нису упознали Шеика са финансијском ситуацијом на Маракани.

Не, у овако кратком року, нисмо. Истина је да умемо брзо да причамо, али не баш толико брзо – закључио је Потпредседник црвено-белих.

Претходни текстМаестро Ракочевић
Следећи текстРаспоред контролних мечева на припремама