Јанковић извршио прозивку, сутра тестирања

61

Црвена звезда је упалила моторе. После више од месец дана паузе тренер Јанковић јутрос у 11 часова „прозвао“ је своје изабранике са којима ће у 15 преосталих пролећних сусрета покушати да достигне и престигне предност вечитог ривала од шест бодова.

План и стратегија за тако нешто биће склапани у Анталији у два наврата. Прва фаза припремног периода трајаће од 13. до 28. јануара, док ће турско летовалиште по други пут бити домаћин играчима најтрофејнијег српског клуба у периоду од трећег до 21. фебруара. Приликом окупљања фудбалера, у свлачионици на Маракани су се појавилили и Председник црвено-белих Драган Џајић, спортски директор Зоран Стојадиновић и потпредседник Небојша Човић. Први човек клуба из Љутице Богдана поздравио је играче и чланове стручног штаба поручивши им том приликом да од њих очекује добре игре на пролеће.

Честитао сам играчима Божић и новогодишње празнике. Након тога, рекао сам им да имамо још 15 утакмица до краја сезоне, и да сваку од њих треба да доживљавају као квалификациону. Потребно је да играчи учине све што је у њиховој моћи да публика препозна њихову жељу и хтење. Нећемо им стављати „нож под грло“ јер сви они врло добро знају шта значи бити први или други. Врло добро знају шта се од њих очекује, и верујем да уз све слабости које је приказала крајем јесење полусезоне, Црвена звезда, односно њени фудбалери могу у наставку шампионата бар 30 посто боље да играју. У наредном периоду видећемо и шта ће се дешавати када су у питању појачања – изјавио је Драган Џајић.

Заједно са председником, шефом струке и осталим људима задуженим за спортски сектор, спортски директор Зоран Стојадиновић улаже велике напоре како би у току прелазног рока Црвена звезда појачала конкуренцију у својим редовима.

Много тога се писало у протеклих месец дана о доласцима нових играча и у наредних 15 дана видећемо шта ће се дешавати по том питању. Добро би нам дошло ако бисмо успели некога да доведемо. Могући су и одласци јер би то донело новац који је потребан клубу. Радимо на томе да доведемо стране играче, јер су на домаћем тржишту углавном сви или заузети или превише скупи. Ослонићемо се и на нашу школу, а као што је познато на припреме ће путовати неколико играча из Омладинске школе – поручио је Зоран Стојадиновић.

Првог дана припрема за наставак првенства Црвена звезда је добила два појачања у стручном штабу. Бивши фудбалер нашег клуба Братислав Живковић, који је у периоду од 1993. до 1998. године носио црвено-бели дрес, нови је члан стручног штаба Александра Јанковића. Такође из Омладинске школе прекомандован је и доскорашњи кондициони тренер Звездиних јуниора Владимир Чебзановић. Иако се ради о тридесет двогодишњем стручњаку, он је до сада већ стигао да ради у Краснодару, Рубину, као и у западноевропским клубовима, Андерлехту и Олимпијакосу.

Жиле и Влада су дошли из наше школе, и то је веома позитивно, јер сматрам да је неопходно направити добру сарадњу и везу са јуниорским погоном. Уосталом у великој мери од ОШ зависи и напредак клуба. Живковић је био тренер наше филијале, Сопота и познаје добро играче који се боре за прелазак у први тим – истакао је Јанковић.

Млади стручњак није желео већ првог дана да говори о евентуалним променама у играчком кадру и у тактици, али је изразио уверење да ће он и његови изабраници пуно тога доброг направити током боравка у Турској.

Чека нас пуно посла, а за предстојећу полусезону се спремам са играчима које имам тренутно на располагању. Сви играчи са списка који смо сачинили су се појавили на прозивци изузев Мудринског и Кировског који се налазе у Крушевцу где дају изјаву надлежним органима везано за догађаје на утакмици младих репрезентација Србије и Енглеске. Поред њих, касни и Каду, који услед лоших временских прилика није успео да „слети“ на време. Већ сутра ћемо бити сви на окупу – образложио је Јанковић и наставио.

Сутра и прекосутра, односно у четвртак и петак ћемо обавити велики број тестирања, како бисмо када кренемо на припреме имали јасну слику о свим фудбалерима. Списак оних који ће путовати у Турску није још увек коначан и саопштићу га након што играчи ураде тестове – рекао је тренер црвено-белих.

Са првим тимом, извесно је путоваће и неколико јуниора из Звездине Омладинске школе.

Од свих њих очекујем да озбиљно схвате шансу која им се указала. Њихов плус је што долазе из јуниорских категорија у којима су играјући за Црвену звезду стекли победнички ген и они ће добити прилику да се равноправно боре за минутажу са осталим првотимцима – закључио је Александар Јанковић.

Списак играча који су се појавили на прозивци деветог јануара:

Бајковић, Кировски, Весић, Дмитровић, Пантић, Ненадић, Мијаиловић, Спајић, Крнета, Димитријевић, Лазовић, Бабаљ, Милијаш, Каду, Максимовић, Микић, Јовановић, Милуновић, Касалица, Миливојевић, Мирић, Младеновић, Савићевић, Вешовић, Асамоа, Мудрински, Симић, Чикић, Михајловић, Рељић, Мијовић, Стојковић, Ђуричковић, Луковић и Ожеговић.

Због поменутих обавеза на прозивку су са закашњењем дошли Мудрински, Кировски и Каду.

Претходни текстНе претимо, али се и не бојимо
Следећи текстВатерполисти Звезде потопили Олимпијакос