Џајић почасни грађанин Уба

75

У препуној сали убског Дома културе, приређена је свачана  церемонија у част легендарном фудбалеру  Драгану Џајићу. Овом приликом легендарном асу уручено је признање за почасног грађанина Уба. Међу многобројним гостима у Дому културе, присутнима су се обратили пријатељи Драгана Џајића који су причали о његовом животу и успесима,  а то су директор Архива Србије Мирослав Петрушић, те његови земњаци браћа Савић, чувени центарфор Црвене звезде Душан и Драган, убски књижевник Радован Пулетић и председник општине Уб Дарко Глишић који је Џајићу уручио признање.

Сала Дома културе била је мала да прими све заинтересоване који су желели да виде свог суграђанина и присуствују церемонији. На самом почетку присутнима је приказан кратки документарац у изради општинских органа, а главни актер био је Драган Џајић, или како га пријатењи из Уба називају „Фири“. У документарцу Џајић је причао о свом детињству, о почетцима у фудбалском клубу Јединство, о породици, пријатељима и лепоти одрастања у Убу.

 О Џајићевом лику и делу легендарни центарфор Црвене звезде Дуле Савић и његов брат Драган су рекли:

Уб заслужује да има Драгана, и Драган заслужује да буде почасни грађанин Уба..

Директор Архива Србије Драган Петрушић, један је ода иницијатора за доделу признања, у говору се обратио легендарном фудбалеру.

Ко је Драган Џајић? Нема речи које би изговорили а да би оне биле прејаке, ни оне да је Џајић један од симбола старе Југославије,  нити оне да је део опште слике времена..

Директор Установе за културу и спорт Радован Пулетић подсетио је госте колика је морална величина Драган Џајић, колико је учинио за српски фудбал и свој родни град УБ. Председник општине Уб Дарко Глишић уручио је признање легендарном фудбалеру. У том тренутку емоције су преовладале. Драган Џајић је поздрављен громогласним аплаузом, и кратко  се захвалио речима:

Убљани хвала. Много вас волим.

Претходни текстДаме у прилици да бране трофеј
Следећи текстЧовић изнео опсежну анализу финансијске сиутације