Шок на Маракани

28

Након 143. дербија и победе после преокрета фудбалери Црвене звезде брзо су се престројили на други колосек, Куп Србије.

Црвено-бели који су победом над вечитим ривалом, добили на самопоуздању, али се и поприлично истрошили у сусрету са комшијама први су запретили преко Милијаша већ у трећем минуту, али капитен Звезде шутирао је право у голмана гостију. За разлику од недавног меча на Карабурми на коме изабраници Јанковића нису упутили шут у оквир гола за 90 минута, у меч најмасовнијег такмичења ушли су далеко одлучније. Тежиште игре било је на половини „романтичара“, притискали су Касалица и Лазовић по боковима све више одбрану ривала, међутим прва се затресла мрежа Кировског. Играо се 12. минут када је након испуцавања нашег голмана лопта погодила Грбића у леђа и одсела у Звездином голу.

Утисак је да овај бизарни погодак није уздрмао конце игре нашег тима, који је врло брзо преузео иницијативу и наставио да напада. Након добро изведеног ударца из угла Милијаша, Миливојевић и Касалица су на другој стативи засметали један другом и шанса је отишла у неповрат. У још неколико наврата могли су Звездаши до изједначења, али оно је уследило тек у 30. минуту. Након једен гужве у шеснаестерцу ОФК-а лопта је дошла на неких осамнаест метара одакле је из прве поклопио Лазовић и донео свом тиму изједначење. У самом финишу првог полувремена Црвена звезде имала је пар изгледних ситуација да са предношћу оде на одмор, међутим, у томе није успела.

У наставку као да је понестало снаге фудбалерима Звезде који су нападали јалово, за разлику од ривала који се организовано бранио и вребао шансу из противудара. Такво опредељење у игри гостију донело је резултат у 61. минуту када је Грбић био најспретнији и по други пут матирао Кировског. Већ у следећем нападу нови шок за присталице црвено-белих. Контру два на један реализовао је Драган Богавац и на тај начин свом тиму извадио визу за полуфинале најмасовнијег такмичења. Покушао је тренер Јанковић изменама да размрда свој тим, ушли су Бабаљ и Димитријевић, али до краја меча изузев неколико полуприлика пред голом Лукача, ништа значајније се није догодило.

Црвена звезда – ОФК Београд 1:3 (1:1)
Стадион: Црвене звезде. Гледалаца: 3500. Судија: Миленко Вукадиновић (Београд). Стрелци: Лазовић у 30. за Црвену звезду, а Грбић у 12. и 61, и Богавац у 63. минуту за ОФК Београд.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кировски, Вешовић, Спајић, Максимовић, Младеновић, Мијаиловић, Миливојевић, Милијаш, Касалица, Лазовић, Мудрински.
Резерве: Весић, Ненадић, Крнета, Димитријевић, Мирић, Савићевић, Бабаљ.
ОФК БЕОГРАД: Лукач, Петковић, Родић, Васиљевић, Николић, Грбић, Аџић, Павловић, Чаврић, Тривуновић, Богавац.
Резерве: Матек, Мијић, Павловски, Бркић, Јовановић, Божовић, Батиоха.

Претходни текстОдбојкашице одиграле борбено против Динама
Следећи текстНова победа у Еврокупу