Трофеј црвено-белима

47

Кошаркаши Црвене звезде ДИВА тријумфално су завршили учешће на Хотел ЦИТY ЦОДЕ купу. Црвено-бели су у финалу победили украјински Доњецк резултатом 75:67 и заслужено освојили пехар.

У вероватно најбољој утакмици у досадашњем току припрема, и то против убедљиво најаквалитетнијег противника, изабраници Миливоја Лазића од старта су заиграли веома агресивно. Пред препуним трибинама дворане Визуре спорт у Земуну, кошаркаши Звезде наметнули су свој ритам игре и брзо су дошли до двоцифрене предности (20:9). Већ на крају прве деонице Звезда је имала плус 13 (26:13), али значјаније од тога је податак да је Звезда деловалал врло снажно на терену. Црвено-бели су играли сјајно у дефанзиви, цео тим је приказао велику борбеност и то се рефлектовало на резултат.

Почетак другог полувремена обележио је коштегерски пост на обе стране. Оба тима су четири минута била без коша. Звезда је наставила са снажном игром у одбрани, али је Доњецк у трећој деоници успео да приже на четири поена минуса. Ипак, налет Украјинаца тројком је одбио Матрко Симоновић и победа више није долазила у питање. Највеће вођство износило је 16 поена, што је црвено-белима омогућило да меч рутински приведу крају. Треба истаћи да је Звезда имала одличан проценат шута с обзиром да су за два поена имали 50, а за три поена 47 одсто реализације.

Црвена звезда ДИВА – Доњецк 75:67 (26:13, 17:22, 15:8, 17:24)
Црвена звезда ДИВА: Човић 7, Митровић, Савовић 16, Радивојевић, Ракочевић 15, Катић 5, Суботић 3, Алмонд 11, Симоновић 11, Смиљанић, Цветковић 2, Браун 5.
Доњецк: Фишер 4, Лукашов, Кари 12, Стојановски 10, Малиш, Мараш 6, Сонгаила 13, Перкинс 12, Антипов, Иванов 5, Пековић, Серфилин, Петровић, Божић 3.