Трофеј црвено-белима

65

Кошаркаши Црвене звезде ДИВА тријумфално су завршили учешће на Хотел ЦИТY ЦОДЕ купу. Црвено-бели су у финалу победили украјински Доњецк резултатом 75:67 и заслужено освојили пехар.

У вероватно најбољој утакмици у досадашњем току припрема, и то против убедљиво најаквалитетнијег противника, изабраници Миливоја Лазића од старта су заиграли веома агресивно. Пред препуним трибинама дворане Визуре спорт у Земуну, кошаркаши Звезде наметнули су свој ритам игре и брзо су дошли до двоцифрене предности (20:9). Већ на крају прве деонице Звезда је имала плус 13 (26:13), али значјаније од тога је податак да је Звезда деловалал врло снажно на терену. Црвено-бели су играли сјајно у дефанзиви, цео тим је приказао велику борбеност и то се рефлектовало на резултат.

Почетак другог полувремена обележио је коштегерски пост на обе стране. Оба тима су четири минута била без коша. Звезда је наставила са снажном игром у одбрани, али је Доњецк у трећој деоници успео да приже на четири поена минуса. Ипак, налет Украјинаца тројком је одбио Матрко Симоновић и победа више није долазила у питање. Највеће вођство износило је 16 поена, што је црвено-белима омогућило да меч рутински приведу крају. Треба истаћи да је Звезда имала одличан проценат шута с обзиром да су за два поена имали 50, а за три поена 47 одсто реализације.

Црвена звезда ДИВА – Доњецк 75:67 (26:13, 17:22, 15:8, 17:24)
Црвена звезда ДИВА: Човић 7, Митровић, Савовић 16, Радивојевић, Ракочевић 15, Катић 5, Суботић 3, Алмонд 11, Симоновић 11, Смиљанић, Цветковић 2, Браун 5.
Доњецк: Фишер 4, Лукашов, Кари 12, Стојановски 10, Малиш, Мараш 6, Сонгаила 13, Перкинс 12, Антипов, Иванов 5, Пековић, Серфилин, Петровић, Божић 3.

Претходни текстЗвезда боља од Солнока
Следећи текстНова победа наших девојака