Звезда једва до ремија против Рада

89

Црвена звезда  је наставила црну традицију на старту шампионата. Црвено-бели су  против Рада једва стигли до резултата  2:2 .

Најмлађа екипа ЈСЛ , фудбалери Рада , су повели у првом полувремену са два гола,  повели на Маракани.  Стрелац оба гола био је вечерас најмотивисанији, нападач Рада, Немања Којић.  Фудбалери Црвене звезде су се тргли у другом полувремену и коначно кренули да играју.  Лука Миливојевић је дао гол свом бившем клубу у  51. минуту искористивши гужву испред гола Рада. Текао је 72. минут  када је Марко Вешовић одлично прошао по десној страни и упутио центаршут Дарку Лазовићу, који је то искористио на  најбољи могући начин и постигао гол. Рад је од 26.минута игра са играчем мање јер је десни бек, Александар Пантић добио други жути картон.

Тренер Рада, Марко Николић, је истакао да је делимично задовољан резултатом утакмице.
Некако се увек догоди да нам измакну три бода са Маракане.  Мој тим је одиграо борбено, са пуно дисциплине. Од 26. минута имали смо играча мање, што сматрам да није занемарљив детаљ. Црвена звезда нас је притисла, нисмо до краја издржали да се одупремо притиску. Ово је најмлађа екипа у нашој лиги, чији је просек испод 20 година, можете замислити како је било овим момцима , који су махом играли по први пут на нашем највећем стадиону. Сматрам да смо оставили добар утисак.

Шеф стручног штаба Роберт Просинечки је рекао да је задовољан само другим полувременом.
После резултата од  0:2  мој тим је показао да има карактер и успео да изједначи.  Прво полувреме нисмо одиграли на нивоу, али смо друго, по мени, сјајно одиграли.  Није лако играти против екипе која се целу утакмицу брани са 9 играча. Након два постигнута гола имали смо и две солидне шансе. Момци су желели да победе, али свако ко је играо фудбал зна да се киксеви дешавају. То су нормалне ствари у фудбалу– закључио је Просинечки.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – РАД 2:2 (0:2)
Стадион: Црвене звезде. Гледалаца: 13.000. Судија: Вукадиновић. Стрелци: 1:0 – Којић у 33, 2:0 – Којић у 45+1. минуту, 2:1 – Миливојевић 51, 2:2 – Лазовић 72.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Максимовић, Крнета, Младеновић, Вешовић, Миливојевић, Димитријевић, Евандро, Лазовић, Касалица, Асамоа.
РАД: Кљајић, Пантић, Антић, Ћирковић, Витас, Чаушић, Пршо, Гњатић, Лука, Перовић, Којић.

Претходни текстУбедљива победа Звезде
Следећи текстЗвезда никад јача!