Ракочевићу дрес и капитенска трака

41

Легенда црвено белог тима, Игор Ракочевић вратио се у Црвену звезду. На веома посећеној конференцији за новинаре искусни бек и званично је промовисан као најзвучније овосезонско појачање црвено белог тима.

Још на почетку обраћања медијима, Ракочевић је нагласио да му је од почетка каријере жеља била да се једног дана врати у Звезду, и са тимом са Малог Калемегдана „окачи“ патике о клин.
Ракочевић се нада да ће са црвено-белима следеће сезоне освојити трофеј и пласирати се у најбоље европско такмичење.
Имао сам јако добру каријеру, јако тешку каријеру, прошао сам кроз дивне и тешке ствари… сада ми је најбитније да имам леп крај. Било би фантастично и за мене и за клуб да освојимо трофеј и пласирамо се у Евролигу. Тада бих могао да кажем да сам имао најлепшу могућу каријеру и да на миру окачим патике о клин. Имам ту прилику и надам се да ћу је искористити – речи су новог-старог капитена Црвене звезде.
Према његовом мишљењу, екипа Миливоја Лазића је добра, талентована и способна да следеће сезоне приреди навијачима много лепих тренутака.
Свестан је своје важне улоге у њој, али и изненађен великим интересовањем јавности за његов долазак.
Свестан сам да сам остао у срцу људи које воле клуб и у моменту када се објавило да ћу потписати за Звезду нисам ни сањао колика ће помпа бити подигнута око тога. Јако сам изненађен тиме, захвалан и јако је леп осећај – додао је некадашњи  играч Будућности, Минесоте, Памесе, Реал Мадрида, Таукерамике, Ефеса и Сијене.
Титулу не жели да обећава.
Идемо из утакмице у утакмицу. Не могу да обећам титулу, ниједан играч ни тренер то не може, али могу да, као и сваки професионалац, обећам да ћу дати све од себе.
Признао је да је разговарао и са људима из крагујевачког Радничког, јер поштује тренера Мирослава Николића.
Било је приче са Крагујевчанима, пре свега због мог фантастичног односа са Мутом Николићем, који је изврстан човек и фантастичан тренер. Због њега бих играо било где и знам да је Раднички направио добар тим, добру организацију, али моја љубав према Звезди нема премца и захвалио сам им на понуди. Било је и понуда Европе, али сам се држао раније направљеног плана, који је и остварен.

Претходни текстЕлтон Браун стигао у Београд
Следећи текстПораз на премијери