Обављена тестирања у Баскет Ленду

30

Кошаркаши Црвене звезде ДИВА данас су почели припреме за наредну сезону. После летње паузе старт је био уобичајен. У медицинској ординацији ВИТА МАXИМА у Баскет ленду црвено бели кошаркаши обавили су лекарске прегледе и тестирања. На сваких сат времена по двојица играча били су на детаљном лекарском третманом који је обухватао различите тестове оптерећења.

На окупљању је било 15 играча, одржали смо и први састанак где сам их упознао са оним што их очекује у наредном периоду. Од старта сам им ставио до знања да им предстоји напоран рад и захтевао сам максималну концентрацију од самог почетка припрема – почео је причу тренер црвено-белих Миливоје Лазић.
Први тренинг заказан је за 6. август:
У понедељак пре подне радићемо у теретани, а за поподне је планиран тренинг у сали. Прве недеље у Београду акценат ће бити на стицању физичке снаге и кондиције, дакле трчање, теретана, али нећемо запоставити ни рад у сали. Сви играчи су добили програм рада током лета, а у зависности од нивоа њихове тренутне спремности ћемо и дозирати интезитет тренинга на старту – објаснио је Лазић.
Следећег викенда екипа се сели на Златибор:
Тамо ћемо провести две седмице и у том периоду планирано је да одиграмо две или три утакмице. По повратку са Златибора креће серија пријатељских мечева, а у понуди имамо и учешће на неколико турнира. Ипак, фокусираћемо се да што мање будемо на путу – констаовао је Лазић.
Долазак Бориса Савовића (25, 206), Марка Симоновића (26, 203 цм) и Луке Митровића (19, 204), обрадовао је крајем јула навијаче Црвене звезде и пружио им наду да одлазак Светислава Пешића неће зауставити повратак њиховог клуба из „амбиса“ у којем се налазио прошлог лета.
Симоновић, најискуснији међу њима, стигао је у Београд из берлинске Албе, у којој је постизао просечно 9,3 поена и 3,1 скока по утакмици.
Освајач златне медаље на Универзијади 2009. године потписао је двогодишњи уговор са црвено-белима , а на почетним тестирањима пред припреме открио је и највећи разлог повратка у домовину.
Небојша Човић је са својим тимом направио озбиљан и амбициозам клуб, па ми није било тешко да се одлучим. Било је и неких понуда из иностранства, али што бих у иностранству тражио нешто што имам код куће – почео је Симоновић причу у Баскет ленду.
Бивши кошаркаш Лавова 063, нишког Ергонома, белгијског Остендеа, вршачког Хемофарма и Будућности сматра да се Звезда полако враћа тамо где би требало да буде.

Окупљамо се, почињемо да тренирамо и надам се да ће то бити добра сезона. Сигурно је да ћемо довести још неко појачање, битно је да радимо, напредујемо и да ће резултат доћи.

Претходни текстОмар Томас у Русији
Следећи текстСамира стигла на „Маракану“