Без голова против Омоније

47

Фудбалери Црвене звезде нису успели на свом терену да постигну гол, тако да ће у реваншу наредног четвртка бити одлучено да ли црвено бели тим наставља са борбама у елитном такмичењу.

Пред око 26 000 гледалаца на нашем највећем стадиону, Маракани, изабраници Роберта Просинечког читавих 90 минута покушавали су да дођу до изгледне шансе за гол,а ли им то никако није полазило за руком.  Кипрани јесу имали идеју како прићи голу домаћина, али не и довољно квалитета да угрозе гол Бајковића. Са друге стране црвено белима као да је фалило храбрости у завршници акција да обезбеде капитал за други меч.

Кипрани су у госте дошли одлучни да сачувају своју мрежу, тако да је офанзивна игра фудбалерима Омоније била усасвим другом плану.  То је била иницијална каписла црвено белима да више нападају, али сем неколико шутева ка голу гостију Робијеви пулени нису успели да забележе толико жељену победу.

На конеференцији после меча Црвена звезда – Омонија, тренер црвено белог тима Роберт Просинечки истакао је да су његови момци на овом мечу показали колико су борбени.
Ово је била потпуно отворена утакмица, где су моји моци били јако мотивисани и доста су трчали. Другачије би било да су постигли гол, али шта је ту је. Показали смо колико можемо, а можемо много. Омонија је екипакоја је у овај дуел ушла са намером да се брани, тако даје много тешко било пробити блок. Све су то искусни играчи који дуго играју заједно и није ни малао лако играти против такве екипе – закључио је Роби.

Црвена звезда – Омонија 0:0
Стадион: Маракана. Гледалаца: 26.930. Судија: Рене Ејснер. Помоћници: Клаус Штрасер и Грегор Данлер (сви из Аустрије). Жути картони: Касалица, Вешовић (Црвена звезда), Павићевић, Агуиар (Омонија). Црвени картон: Вешовић у 93. минуту (други жути).
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Вешовић, Максимовић, Јовановић, Младеновић, Димитријевић (од 88. Каду), Мијаиловић, Евандро, Лазовић (од 81. Миливојевић), Милуновић, Касалица.
ОМОНИЈА: Леони, Павићевић, Даниелсон, Скарамозино, Шпунгин, Маргаса (од 78. Фреди), Асис (од 69. Бруно), Леандро, Марко, Андре Алвеш  (од 89. Жоао Алвеш), Христофи.

 

Претходни текстГерасименко десети на ОИ у Лондону
Следећи текстОмар Томас у Русији