Герасименко десети на ОИ у Лондону

42

Наш Дмитри Герасименко је одмерио снаге у категорији до 90 килограма на Олимпијском џудо турниру у Лондону. Узданица репрезентације Србије и Џудо клуба Црвена звезда одлично је почео учешће на Олимпијским играма.

У првом колу је ипоном савладао Ромеа Кyнапеа Кона из Обале Слоноваче. У другом колу Герасименко је одмерио снаге са одличним Аслеј Гонзалесом са Кубе. У дуелу два одлична борца током пет минута регуларног меча, спортска срећа није била наклоњена нашем олимпијцу. После акције Гонзалеса, бронзаног са минулог Светског првенства која је оцењена јукоом стање на семафору остало је непромењено до завршетка меча. Тиме наш Дмитри Герасименко на жалост, није успео да прође у четвтфинале Олимпијског џудо турнира.
Он је освојио медаљу на Светском првенству. Знам га, знам његову борбу, имао сам тактику, али нисам могао да испуним своје планове. На почетку борбе био сам на правом путу, али противник је касније био бржи и нисам могао да променим ситуацију – рекао је после меча наш Дмитри Герасименко.
На џудо турниру у Лондону Дмитри Герасименко остварио је пласман на десету позицију. Када је у питању резултат српске узданице Дмитри Герасименко је у потпуности испунио очекивања. Од августа 2011. када је добио српски пасош кренуо је у испуњавање изузетно тежког задатка. За само седам месеци успео је да стекне олимпијску норму и избори учешће на Играма што је како је познато процес за који такмичари имају на располагању знатно више времена. Током минулих месеци остварио је врхунске резултате и Србији донео вредна одличја што од њега с правом очекујемо и у времену које је пред нама.

Претходни текстПросинечки: „Очекујем добру игру“
Следећи текстБез голова против Омоније