Мачевалачком Клубу 14 медаља на шампионату Државе

93

Сениорским првенством Државе стављена је тачка на сезону домаћих такмичења 2011/2012.
Сенку на овогодишње сениорско првенство бацио је немили догађај, који се десио по окончању борби у сабљи за господу. Након одличног наступа и освајања бронзане медаље, такмичару нашег Клуба, Небојши Срећковићу је озбиљно позлило, након чега је превезен у болницу где је и задржан на лечењу. Жеље свих из Клуба су да се брзо и успешно опорави.

Нови-стари шампион у мушкој сабљи је Петар Поповић, који је иако без довољно тренинга у „ногама“ показао да има вештину у рукама, јаку жељу и менталитет победника. Успео је да одбрани прошлогодишњу титулу и постане шампион и за 2012.

Ослабљени објективном спреченошћу Срећковића да наступи у екипном делу такмичења, мушка сабљашка екипа ( Поповић, Мања, Хетеи) је ипак донела Звезди титулу шампиона, победивши у финалу екипу МК Спартак (45:33).

У мушком флорету, Владимир Мања завршио је такмичење на 7. месту, а Ђурђић Немања на 11.
У женском флорету, где није смело да буде места изненађењима, у 4 најбоље такмичарке нашле су се две флореташице и две мачисткиње. У „финалу пре финала“, Љубица Бранковић је била боља од Марије Ковачевић и уместо да лагано, према очекивањима, оконча финале у своју корист, дозволила је да титула сениорског првака Државе у женском флорету оде у руке мачисткињи Ани Сел (МК Омладинац). Друго треће место припало је још једној мачисткињи – нашој Светлани Вишњић.
Тијана Дрчелић је такмичење завршила као 5-то плсирана, Сара Магдалена Матовић као 7-мо пласирана, а Невена Радић као 10.

Екипну титулу првака Државе у женском флорету нашем Клубу донела је екипа у саставу Бранковић, Ковачевић, Дрчелић након што је у финалу савладала екипу МК Свети Архангел Михајло (45:18).
У сабљи за даме, Светлана Вишњић је поједнично освојила бронзану медаљу, а Матовић Сара је била 7. Сабљашка екипа Звездиних девојака(Бранковић, Матовић, Вишњић) донела је Клубу нову титулу првака.

Другог дана такмичења на шампионату Државе, на програму су биле борбе мачем. Апсолутна звезда дана је била наша Звезда – Александра Јевремовић. Прошавши најтежи пут до медаље, савладавши за улазак у 8 Светлану Вишњић (МК Црвена Звезда), потом за 4 Роману Царан (МК Војводина), па за 2 Зорану Јовановић (МК Црвена Звезда) у финалу је тријумфовала над прошлогодишњом шампионком Смиљком Родић (МК Силни). Једина такмичарка од које ју је жреб поштедео била је Данијела Илић (МК Црвена Звезда) која је овојила бронзану медаљу. Андрејић Ивана је била 17.

Прошлогодишње шампионке у женском мачу (Јевремовић, Илић, Јовановић, Вишњић) и ове године су заједно дошле до титуле.

У мачу за господу наступили су Коцић Константин (14. место), Мичета Лазар (15.), Мартић Немања (19.), Субић Ивица (23.)

У екипном делу такмичења у мачу за господу МК Црвена Звезда (Коцић, Мартић, Мичета, Субић) је освојила друго место изгубивши од екипе МК Силни.

Након сениорског првенства Државе наш вољени Клуб богатији је за 6 титула државних првака и укуно 14 одличја. Млађе категорије иду на заслужени одмор након дуге и напорне сезоне, а наше сениорке за који дан чека ЕП у Италији.

Претходни текстБудућност је на младим нараштајима
Следећи текстПешић: Противник мора да се пече на живој ватри