Прослављен 90. рођендан

49

Веслачки клуб Црвена звезда  прославио је свој 90 рођендан. Сви присутни који су били део прославе могли су да учествују у тркама галија и такмичењу на веслачким ергометрима, а најбољи су добили лепе награде.

Од свог оснивања, 6. јуна 1922 године, клуб је носио име ВК Београд, а касније је преименован у ВК Црвена звезда и један је од 7 клубова оснивача спортског друштва Црвена звезда. Од 1928 године  је био под патронатом краљице Марије, а традицију је наставило ЊКВ Александар Карађорђевић. Трофејна сала клуба сведочи о резултатима које је клуб постигао током дуге историје. Међу њима се налази 120 титула освојених на државним и светским првенствима у свим категоријама. Током свог постојања кроз такмичарски тим  прошле су хиљаде девојака и младића који се данас могу похвалити успесима у спорту, али и успесима у приватним животима које су градили на искуству стеченом у спорту.
Драго нам је што служимо спорту, посебно веслању. Нудимо комплетан спортски амбијент и јако смо поносни на ту чињеницу. Један смо од најчувенијих клубова у региону, некада смо чак и доминирали – рекао је председник наших веслача Драгољуб Кавран.
Данас ВК Црвена звезда у свом програму има такмичарски тим свих категорија и рекреативни тим. Поред веслања као главне делатности, клуб поседује фитнес/велнес центар, балон за фудбал и спортски вртић који посебну пажњу посвећује развоју најмлађих. Поводом обележавања 90 година постојања ВК Црвена звезда организовао је низ манифестација за грађанство, веслаче свих генерација, такмичење на веслачким ергометрима и трку медија.

Претходни текстРекорд Зоране Аруновић у финалу Купа СС Србије
Следећи текстЦрвена звезда 2 изборила пласман у виши ранг