Црвено беле избориле пласман у финале Купа

84

Фудбалерке ЛАСК Црвене звезде су направиле велики успех пласманом у финале Купа Србије тријумфом над Напретком од 1:0 1:0).

Историјски успех и пласман у финале Купа већ у првој години постојања женског фудбалског тима Црвене звезде, наше девојке су наговестиле у 7. минуту утакмице када је Јована Дамњановић савладала голамана Напретка. На нашем голу је бриљирала Алиса Кларк која је невероватним интервенцијама спречила гошће да дођу до изједначења. Имала је Дамњановићева још једну лепу прилику у другом полувремену, али је шутирала право у голамана Напретка.
Црвено беле су заслужено славиле у овом сусрету и у финалу ће се састати са Спартаком из Суботице. Финале Купа је заказано за 9. јун и утакмица би могла да се одигра на неутралном терену у Крушевцу на предлог Напретка.
– Прихватили смо иницијативу Крушевљана да буду домаћини завршнице. Финалном утакмицом Црвена звезда – Борац, у мушкој конкуренцији, доказали су да располажу одличним условима и сјајном организацијом. Нама то одговара, још само да се сложи управа Спартака – изјавио је Дејан Пиљак, члан управе ЛАСК Црвена звезда.

ЛАСК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – НАПРЕДАК 1:0 (1:0)
Београд – помоћни терен стадиона Црвене звезде. Гледалаца: 150. Судија: Тамара Павловић. Стрелац: Дамњановић у 7. минуту. Жути картони: Бобић, А. Пешић, М. Пешић (ЛАСК Црвена звезда), Шишковић (Напредак).
ЛАСК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кларк, Дамјановић (од 46. Добросављевић), Смиљковић, Коркоран, Бобић, Попов (од 55. Митић), Дамњановић (од 88. Ђорђевић), А. Пешић (од 89. Ерац), М. Пешић, Мијатовић (од 62. Лазаревић), Павловић.
НАПРЕДАК: Николић, Стојкановић, Ма. Шишковић, Караџић, Мо. Шишковић, Јоновић, Марковић (од 80. Лисинац), Петронијевић, Салкунић (од 62. Крстић), Тришић, Ђилас.

Претходни текстЗвезда надиграла Раднички
Следећи текстТитула остала у Зрењанину