Просинечки остаје на клупи!

37

У недељу је спуштена завеса на пролећни део сезоне у ЈСЛ. Звезда је у другом делу такмичења засијала пуним сјајем. Трофеј намењен победнику Купа вратио се на „Маракану“, вечити ривал савладан је три пута за редом, али оно што је најважније сачињена је окосница  тима кадра да у наредним сезонама успостави црвено-белу доминацију и направи корак даље на евро сцени.

На конференцији за медије тренер нашег тима Роберт Просинечки анализирао је учињено у претходном периоду. После данашњег обраћања „седмој сили“ дилема више нема, Роби ће и наредне сезоне са клупе предводити тим из Љутице Богдана.
– Ни једног тренутка нисам размишљао о одласку. Имам још годину дана уговора , поред тога осећам велику подршку свих људи у клубу и то ми заиста много значи. Мој циљ је да будемо прваци државе, да прекинемо фобију дугу пет година и навијачима приредимо оно што засита заслужују–  почео је излагање млади стручњак.
Просинечки се осврнуо и на јучерашњи дан:
– Пре свега разговарао сам са играчима. Договорили смо све детаље око одмора и онога што морају да ураде како би колико толико остали у кондицији. Тежимо ка највишим успесима и за то је нопходна добра база. После тога имао сам састанак са председником Лукићем и генералним секретаром Стефановићем. Наравно у интересу клуба је да вам на кажем о чему се све дискутовало. Могу да потврдим да смо се сви сложили да је посебно у последњих шест месеци било пуно добрих ствари, наравно било је онога што није сјајно и ставићемо посебан акценат да то исправимо. Желимо јаку Звезду, амбиције су нам се поклопиле и идемо ка нашем циљу. Имамо добе младе играче, показали су да поседују велики карактер и да на њих може озбиљно да се рачуна. Формиран је костур тима, ако задржимо гро играча мислим да можемо много. Појачања су у плану, радимо на томе и за дан, два све ће бити јасније. Ова полусезона је прави путоказ како морамо даље.  

У пролећном делу сезоне било је пуно позитивних промена.
– У прошлом прелазном року довели смо велики број играча, сви су се адаптирали и то је оно што ме посебно радује. Знам колико је тешко носити Звездин дрес, свака утакмица је нови притисак, а они су на све изазове одговорили на прави начин. Свестан сам да нас је помиловала и срећа, али знамо да она прати храбре. Желим да напредујемо тактичи, има простора и то ме заиста радује. 
Пред нама је вруће трансфер лето. Лицитација именима већ је почела.
– Наравно да имамо жеље. Договорили смо се да у овом перидоу будемо паметнији, односно мало тиши него раније. Када се Звезда интересује верујте ми да се аутоматски укључи још неколико клубова. О именима нећу да причам, има времена за то. У овом тренутку могу да кажем да су ми потребни офанзивни везиста и нападач. Доста ће зависти и од одлазака. Радимо све да задржимо Тошића и Лазовића и верујем да ће и наредне сезоне носити црвено-бели дрес.
Млади Бабаљ је један од потенцијалих новајлија.
– Да, истина је желимо да доведемо тог играча. Има квалитет, висок је око 193 цантиметара, спада у сам крем аустралијског фудбала и видим га у свом тиму– јасан је Роби.
Фудбалери су на одмору до 18. јуна када креће први део припрема. Црвено-бели ће се за поход на титулу спремати на Златибору и Рољу.

Претходни текстЗвезда дочекује Раднички
Следећи текстПораз Звезде у првом мечу финала плеј офа