Звезда поражена од Војводине

66

Фудбалери Црвене звезде поражени су од екипе Војводине у последњем колу ЈСЛ са 2:1 (1:1). Наш тим повео је голом Милуновића, промашио неколико изгледних прилика али ипак пут Београда кренуо без бодова у џепу. Потврђено је неписано фудбалско правило да тим који не реализује велик број шанси на крају буде кажњен.

После почетног испитивања снага, црвено-бели су до предности дошли веома брзо, преко већ поменутог Милуновића. Играо се 11. минут, Лазовић је одлично извео слободан ударац, на другој страни пронашао младог нападача, а њему није било тешко да са неколико метара главом савлада немоћног Супића. Наш тим није дуго задржао овај резултат.  Након прекида, лопта је стигла до Апије који је са преко 20 метара „ухватио“ волеј и постигао прави евро гол. После изједначења борба на терену се распламсала. Звезда је преко Миливојевића и Лазовића имала неколко сјајних прилика али се у тим тренуцима посебно истакао голман Новосађана, па се на одмор отишло са нерешеним резултатом.

Екипа Роберта Просинечког доминирала је и у наставку. И поред тога што је на овом мечу имала императив победе, Војводина се потпуно затворила и из прикрајка вребала своју шансу за евентуални тријумф.  У 60. минуту Евандро је показао зашто је своје домовине понео надимак „Маестро“. Бразилац је предриблао комплету одбрану домаћина, сјајно упослио Борху, али је Колумбијац  и овог пута био непрецизан. Како се дуел ближио крају темпо је опадао, а Војводина је тек десетак минта пред крај кренула у тоталну офанзиву. Притисак екипе Златомира Загорчића се исплатио у последњим тренуцима дербија последњег пролећног кола. Стевановића је одлично центрирао, на лопту је налетео Абубакар и донео велику радост „лалама“. 

Првим поразом у пролећном делу сезоне црвено-бели ставили су тачку на такмичење у ЈСЛ. Наши млади играчи у претходних 15 утакмица покзали су да имају квалитет да се наредне сезоне домогну титуле.

ВОЈВОДИНА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2:1 (1:1)
Стадион: „Карађорђе“. Гледалаца: 9.000. Судија: Светислав Марушић (Краљево). Стрелци: Милуновић у 11. минуту за Црвену звезду, а Апиа у 15. и Абубакар у 93. минуту.
Војводина: Супић, Вулићевић, Павловић, Апиа, Мојсов, Трајковић, Стевановић, Ајуру, Полетановић, Шкулетић, Абубакар.
Резерве: Јаношевић, Смиљанић, Бранковић, Митошевић, Миловић, Новаковић, Бојовић.
Црвена звезда: Бајковић, Тошић, Максимовић, Младеновић, Крнета, Мијаиловић, Миливојевић, Евандро, Лазовић, Милуновић, Борха,
Резерве: Весић, Пашеко, Касалица, Каду, Перовић, Мирић, Петковић.

Претходни текстЗвездин подмладак блистао на „Стар Купу 2012“
Следећи текстАтлетичарке 15. пут најбоље у држави