Сјајна увертира за Куп

43

Лепо мајско вече, песма „Делија“, допадљива игра и нова победа наших фудбалера – то је, укратко, резиме последње овосезонске утакмице Црвене звезде на „Маракани“ у којој је, у оквиру 29. Кола Јелен Суперлиге, савладан Рад са 3:1 (1:0). На тај начин изабраници Роберта Просинечког направили су најлепшу увертиру пред финални сусрет Купа Србије. Подсећамо, наш тим већ у среду, 16. маја (почетак у 20 часова) има прилику да против чачанског Борца освоји трофеј у овом такмичењу, а нема сумње да ће и на стадиону Напретка имати сјајну подршку армије наших навијача.

На крилима те подршке наши играчи су одиграли и овај сусрет. Заслуге за лепе утиске са ове утакмице имају и „грађевинари“ који су највећи српски стадион дошли да се надигравају, па је већ у првих петнаест минута виђено неколико лепих акција и покушаја обе екипе да затресу мреже. Ипак, први је савладан голман тима са Бањице Даниловић. Минут 36, Мирић је исписао своје име у рубрици „стрелци“, али заслуге за овај погодак и вођство иду на адресу Вешовића који је сјајно центрирао, а још више Борхе који је примирио лопту испред гола гостију и онда на маестралан начин, као на тацни, на линији „петерца“ послужио стрелца водећег гола.

Рад је после овог поготка кашег тима кренуо на све или ништа, његови играчи били су жељни изједначења и такав начин игре им се исплатио. Тренер Николић је средином другог полувремена убацио са клупе некадашњег љубимца „севера“ Славка Перовића, а овај је сјајним дриблинзима, финтом тела и на крају неодбрањивим ударцем подсетио на дане кад је тресао мреже у Звездином дресу. Минут 67, Бајковић немоћан, Рад стиже до 1:1.

Али, без обзира што сусрет није имао никакав резултатски значај, Звезда није желела да остане без победе на последњем овосезонском суперлигашком домаћинству. Упорни  Борха је десетак минута пре краја искористио „одбитак“ да донесе поново вођство, а само пет минута касније Лазовић је ушао потпуно сам у шеснаестерац „грађевинара“ и несебично, као на малом фудбалу, послужио Милуновића коме није било тешко да постигне и трећи погодак за наш тим.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – РАД 3:1 (1:0)
Стрелци: 1:0 Мирић у 36, 1:1 Перовић у 67, 2:1 Борха у 81, 3:1 Милуновић у 86. минуту. Стадион Црвене звезде.  Гледалаца: 26.500. Судија: Дејан Сантрач (Павлиш).
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Вешовић, Тошић, Максимовић 8од 46. Крнета), Младеновић, Мијаиловић, Каду, Мирић (од 83. М. Перовић), Лазовић, Касалица (од 60. Милуновић), Борха.
РАД: Даниловић, Пантић, Витас, Митровић, Лековић, Малбашић (од 65. Мркела), Јовановић, Станојевић (од 64. С. Перовић), Распоповић, Лука (од 84. Ђурђевић), Којић.

Претходни текст„Меч са Радом сјајна увертира за оно што нас чека“
Следећи текстЗвезда укротила Лавице