Просинечки: „Хоћу титулу“

31

Црвена звезда је из три последња дербија изашла као победник, али, поставља се питање да ли је то довољно за потпуну срећу на Маракани.

Тренер црвено – белих сумирао је утиске и на данашњој конференцији за новинаре рекао да је веома задовољан због три узастопне победе над Партизаном јер су оне веома важне за клуб и екипу, али и да је остала жал за титулом.
– Много значи то што смо везали три тријумфа, али ако мене питате, најважније у свему томе је бити шампион. Сви знамо колико је дерби значајан за навијаче и због тога следеће године морамо одмах да нападнемо првенство како бисмо прекинули петогодишњу доминацију „вечитог ривала“ – рекао је Просинечки.
Осврнуо се стратег из Лјутице Богдана 1а и на последње успехе. Себе није стављао у први план, већ играче.
– Одувек сам причао да мој тим има карактер, али и да им је била потребна адаптација. Кад је то у питању, брзо с се снашли. Када се победи Партизан три пута у кратком периоду, морам да будем задовољан. Мојим играчима припадају све заслуге јер су показали да су способни и да могу да се носе са притиском. Урадили су одличан посао до сада, а на крају нас је мало и срећа послужила. Доказ томе јесте гол у 93. минуту. 

Он је додао да је екипа направила превише киксева на „малим утакмицама“ да би била конкурентна у борби за најважнији трофеј.
– Титуле се освајају на „малим“ мечевима. У овој полусезони смо одиграли лоше и кикснули у Новом Пазару и против ОФК Београда, док смо у Крагујевцу, упркос ремију, одиграли добро –  објаснио је тренер Црвене звезде и наставио: –  Било је пропуста и тежићемо ка томе да их поправимо. Било је и добрих ствари, али било је и осцилација. Мислим да смо добро одрадили ову полусезону – завршио је он.
Фудбалери Црвене звезде у уторак путују у Атину где ће у среду од 19.30 бити гости Олимпијакоса на прослави шампионске титуле. Како је Просинечки најавио, у Атини ће шансу добити играчи који су до сада имали мању минутажу, али ће путовати сви, како би тренирали са екипом.

Претходни текстПобеда Звезде на крају сезоне
Следећи текстЗвезда на корак до финала