„Нема приватизације, Звезда национално добро“

81

Небојша Човић, први човек кошаркашког клуба Црвена звезда ДИВА, похвалио је систем Радничког ФМП, који ускоро обележава 20 година рада, и прокоментарисао наводе према којима се ова два суперлигаша налазе у „сукобу интереса“.

То су два одвојена клуба. Ја бих рекао да међу нама постоји интерес сукоба, а не сукоб интереса. Ко год да добије утакмицу у дуелу наша два тима, сигурно ће бити повика да је неко некога пустио и да је све намештено. Ми у Црвеној звезди немамо намеру да трошимо енергију на такве приче – рекао је Човић.
Што се тиче санкција за првог тренера Светислава Пешића, који је коментарисао суђење, Човић сматра да је казна за трофејног стручњака била превелика.
Немам намеру да браним Пешића, већ клуб. Било је неких чудних одлука, али не желим да кажем да смо због њих губили утакмице. Поред свега, мислим да је казна за нашег тренера била превелика. Србија је необична земља. Брзо се затрпавају заслужни грађани. Пешић заслужује поштовање. Мора се преиспитати да ли искусни тренер на једном мечу сме да подигне глас. Као и увек, реаговаћемо на неправилности.

Човић је потврдио да постоје шансе да Црвена звезда следеће сезоне игра у европском такмичењу.
Радимо на томе да играмо у Европи и постоје реалне шансе да се то и деси, али имаћемо више детаља када за то дође време. Кажем јавно да радимо на томе, иако ће и други почети да раде на томе да ми не стигнемо до циља.
Када је развој клуба у питању, Човић каже да је за велики успех увек битан постепен напредак.
Нестрпљење је присутно, али је управо стрпљење наш савезник. Постоје неке конструисане приче, које можда и нису случајне. Клуб иде ка потпуном опоравку. Испунили смо све законске обавезе, предали документацију. Неће бити приватизације, јер Звезда остаје национално и државно добро. Дуго смо силазили са планине, али се сада постепено враћамо на врх. Сигурно је да то неће бити лако, вероватно ћемо и грешити, али важно је да се враћамо на врх.
Човић је похвалио јуниоре клуба, који су освојили шампионат Србије.
Честитам јуниорима, који су показали да идемо правим путем. Све је ово потврда квалитетног рада и нашег начина размишљања. Желимо да користимо сопствене потенцијале и изворе, а не да купујемо готове играче.

Претходни текстЗлато и три сребра за наше девојке
Следећи текстЗвезди бод у градском дербију