Бутулија: „Учинићу све да спасем клуб“

96

Због неизмирених финанисјких обавеза, рукометном клубу Црвена звезда прети избацивање из Лиге. Поводом овог случаја, али и многих других ствари новоименовани председник нашег клуба Игор Бутулија, сазвао је конференцију за новинаре на којој је „отворио душу“. Бутулија је између осталог рекао да ће дугови бити измирени, али им је за то потребно време.

Не споримо да ћемо исплатити све, а ако нам опет буду одузети бодови онда немам речи. Многи рукометни радници са којима сам разговарао су «згранути» оним што нам се дешава – одмах на почетку истакао је некадашњи тренер црвено белог клуба.
Звезди је дат рок до петка да испуни финансијске обавезе према играчима, иначе ће јој бити одузето још бодова.

Учинићемо све да покушамо да исплатимо играче до петка, али нисмо чаробњаци из Оза па да за две секунде решимо проблем. Писаћемо Министарству спорта, Олимпијском комитету и Спортском савезу Србије пошто је овде дошло до уцењивања – рекао је Бутулија.
Он је додао да се дугује шесторици играча, али да се не ради о „стотинама хиљада евра” и да клуб неће узимати кредите од банака.
Не желимо да улазимо у кредите, пошто већ разговарамо са спонзорима и, понављам, само је у питању време. Тражимо разумевање и стрпљење, као и да се поштују традиција и историја клуба. Они којима се највише дугује свесни су да ће добити паре, али има оних који су наговорени да врше притисак како би нам се одузимали бодови – оценио је председник црвено-белих.

 

Претходни текстМотивисано на ОФК Београд
Следећи текстЗлато и три сребра за наше девојке