Храбро на Партизан

50

Ватерполисти Црвене звезде изборили су пласман у финале државног првенства Србије тако што су у „мајсторици“ у Новом Саду победили Војводину 7:6 (1:1, 4:1, 2:2, 0:2), односно тријумфовали у полуфиналној серији 2:1. Иако многи нису очекивали тако нешто, изабраници Дејана Савића заслужено су дошли до тога. За Партизан кажу да је потпуни фаворит, али и да ниједан од њих у меч неће ући са белом заставицом. Оно што наш тим мора од самог почетка да учини, јесте то да покуша да сачува лопту и изненади противника.

Један од искуснијих ватерполиста у нашим редовима јесте Југослав Васовић који је у дуелима са Новосађанима зналачки водио свој тим заједно са голманом Гојком Пјетловићем који је, такође, својим сјајним одбранама скренуо пажњу на себе.

– Истина је да је Партизан фаворит, али ми смо ове године показали да смо непредвидива екипа. Не идемо тамо да изгубимо утакмицу, без обзира на то што је противник бољи. Црвена звезда ће дати свој максимум и учиниће све како би освојила титулу. Не предајемо се, циљ нам је да их што више намучимо – рекао је Васовић и наставио: – Нисмо под притиском. Волео бих да се врате стари дани када је Звезда побеђивала Партизан без проблема. Наше је да се боримо и да на прави начин искористимо сваку њихову грешку. У базену све је могуће – завршио је он.

Први меч финалне серије играће се у среду 25. априла на Бањици, док ће Црвена звезда ВЕТ у реваншу угостити „вечитог ривала“ у суботу, 28. априла на базену СЦ „Милан Гале Мушкатировић“.

Претходни текстЗвезда обезбедила место у Европи
Следећи текстПионири Звезде шампиони Србије