Звезди бод у Новом Пазару

56

Фудбалери Црвене звезде у оквиру 24. кола Јелен Супер Лиге гостовали су Новом Пазару, а осим борбености обе екипе није могло ништа друго да се види. Голова није било тако да црвено бели сада имају 55 бодова и заузимају и даље друго место на табели.

После победе над „вечитим“ ривалом Партизаном и пласманом и финале Купа Србије у коме су пулени популарног Робија просто блистали, у меч са Пазарцима нису показали своју најсветлију страну.  Више су били мотивисанији домаћини који су се својски трудили да угрозе гол Бајковића, док је нашим момцима недостајало идеје да започете акције спроведу до краја.

Гости ослабљени за Лазовића, Евандра и Кадуа ипак су у првом делу потпуно доминирали Градским стадионом. Прву прилику је имао Милуновић после асистанције Димитријевића, када је са ивице шеснаестерца ставио на искушење голмана Ђогатовића, али је лопта прошла поред леве стативе. Други озбиљан напад Звезда је имала пред крај првог дела игре. Лука Миливојевић је са тридесет метара из слободног ударца упутио лопту ка голу домаћина, али уместо у мрежи лопта је завршила поред стативе.
У наставку игре Пазарци ношени несебичном подршком навијача са трибина преузели су иницијативу. Капитен Вусљанин  је проиграо Адемовића, и уместо у гол, шутирао је у Бајковића. Пола сата пре краја, уместо Милуновића на терен истрчава Касалица, који се убрзо нашао у шанси коју није успео да искористи.  Сјајан продор Тошића успео је да осујети Ђогатовић одличном одбраном, све је то испратио Касалица коме се пружила прилика да затресе мрежу домаћина, али у кључном тренутку уместо у гол, упутио је ударац преко пречке.

Звезда је до краја меча покушавала да створи шансе, али су се на њихову жалост све битне акције у завршници сусрета дешавале на њиховој страни терена. Очигледна разлика у квалитету није крунисана погоцима, а Нови Пазар је уписао један веома важан бод за опстанак.

НОВИ ПАЗАР – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:0
Градски стадион у Новом Пазару. Гледалаца: око 12.000. Судија: Дејан Димитријевић.
НОВИ ПАЗАР: Ђогатовић, Шарац, Бабић, Вусљанин, Богуновић, Адемовић, Хаџибулић, Арифовић, Туторић, Рашчић, Булатовић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Микић, Крнета, Тошић, Младеновић, Мијаиловић, Димитријевић, Миливојевић, Мирић, Милуновић, Борха.

Претходни текстЗвезда надиграла „млађег брата“
Следећи текстЦрвено бели поражени у Новом Саду