Прекид победничке серије у Крагујевцу

40

Фудбалери Црвене звезде нису успели да наставе пролећни низ победа у првенству. Наш тим је заустављен у Крагујевцу. После 6 везаних тријмуфа у Лиги стигао је и први реми против Радничког. Стадион  „Чика Дача“био је испуњен до последњег места. Заиста је у срцу Шумадије био празник фудбала, импресиван амбијент, на трибинама око 15. 000 гледалаца. Опет су изабраници тренера Роберта Просинечког имали сјајну подршку навијача, али је нису искористили на прави начин.

Већ на старту утакмице видело се да ће Раднички бити тврд орах, да ће превасходно водити рачуна о дефанзиви. Теренска доминација, посед лопте и макасимална ангажованост нису донели Звезди изразите прилике за гол. Расположен за игру био је Дарко Лазовић, али сва три покушаја у 14, па 22. И 32 минуту била су замало непрецизна. Душко Тошић зауставио је без проблема најбољег стрелца у Јелен Суперлиги Дарка Спалевића, тако да на овој утакмице у одсуству Микића, капитен Бобан Бајковић није ни имао посла.

У наставку меча Звезда је додала гас. Раднички се дисциплиновано и упорно бранио. Стезао се обруч око мреже Чанчаревића Покушао је шутем са дистанце Евандро у 50. Минуту. Најбољу прилику за погодак наша екипа прокоцкала је у 76. Минуту. После корнера, који је извео Лазовић, на другој стативи био је сам Душко Тошић захватио је лопту главом, али и промашио циљ.

Покушао је Просинечки изменама да промени ритам сусрета, пружио је шансу са клупе Димитријевићу, Каслици и Мирићу. Битнији помак је изостао. Вредан помена је и ударац Срђана Мијалиовића са преко 20 метара, али је на правом месту био голман Чанчаревић. Једноставно, решења за  „бункер“ Крагујевчана, који су већ 3 године непоражени на свом терену, није било. Нема дилеме, осетио се изостанак двојице стандрадних првотимаца, повређеног капитена Микића и  „пожутелог“ Миливојевића.

Шеф стручног штаба Црвене звезде Роберт Просинечки похвалио је амбијент у Крагујевцу, као и публику, али не и квалитет меча.
 – Честитам мојим играчима на жељи и хтењу. Дали су све од себе да забележимо победу, али нажалост нисмо успели у својој намери. Мислим да је ово била добра утакмица, што се тиче трчања и борбе. Ипак, да би меч био леп и за публику морају обе екипе да играју отвореније. Ми смо имали неколико шанси у другом полувремену, првенствено мислим на прилике Тошића и Евандра, али нажалост нисмо успели да победимо.

Раднички 1923 – Црвена звезда 0: 0

Стадион:  „Чика Дача“ Гледалаца: 15. 000 Судија: Мајо Вујовић (Нови Сад).
Стрелци: – . Жути картони: Недовић, Леповић (Раднички) – Мијаиловић, Младеновић, Максимовић и Тошић (Црвена звезда).
Раднички 1923: Чанчаревић, Павловић, Косорић, Тинтор, Ненадић, Петровић, Недовић, Обровац (од 63. Леповић) , Милошковић, Костић (од 76. Симић) , Спалевић (од 87. Живадиновић).
Црвена звезда: Бајковић, Вешовић, Максимовић, Тошић, Младеновић, Мијаиловић, Каду (од 74. Димитријевић) , Евандро, Лазовић, Борха (од 82. Мирић) , Милуновић (од 63. Касалица).

Претходни текстДеца убедљиво одбранила трон
Следећи текстЗвезда повела у финалу плеј офа