Црвено беле у финалу плеј офа

40

У оквиру полуфинала плеј офа одбојкашице Црвене звезде савладале су екипу Визуре резултатом 3:1 (25:23, 26:24, 20:25, 25:20) и на тај начин се пласирале у финале. Изабранице Ратка Павличевића су после само три меча елиминисале градског ривала, па ће у наставку имати прилику да одбране дуплу круну освојену прошле године.

Утакмица је имала доста узбудљивих тренутака. Актуелне шампионке имале су и неколико лоших и непромишљених потеза, али успеле су да се поврате и заврше меч онако како су и планирале. Водила се тешка борба са новобеограђанкама које су на опроштају од сезоне пружиле можда и најбољу партију ове године против фаворизоване Звезде. Три сета одиграле су потпуно равноправно, а да је било више среће и концентрације у завршним моментима прва два сета, можда би екипа Жељка Шћепановића и продужила полуфиналну серију за бар још један сусрет. Међутим, завршница је била и више него неизвесна.
– Биле смо мало нервозне, али важно је то што смо се вратиле у меч и показале нашу игру. Капитенка Ана Бјелица нам је много недостајала, али боже мој, шта да се ради. Идемо даље, не смемо да се радујемо. Овај дуел морамо што пре да заборавимо и да се већ од сутра окренемо финалу – рекла је Љубица Кецман која је својој екипи обезбедила 11 поена.

Визура – Црвена звезда 1:3 (23:25, 24:26, 25:20, 20:25)
Дворана: СЦ „Визура”. Гледалаца: 200. Судије: Б. Коларевић (), Р. Леко (обојица из Новог Сада). Трајање меча: 114 минута.
ВИЗУРА: Лазаревић 20, Савић 11, Мирковић 2, Матић 7, Радојичић 7, Клисура 25, Лазић (либеро, 31 пријем, 1 гр), Бошковић, Ђурић 2, Чикириз 1. Нису играле: Вукосављевић, Бојанић. Тренер: Жељко Шћепановић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ракић 16, Поповић 1, Радуловић 1, Кубура 14, Кецман 11, Стевановић 14, Валчић (либеро 1, 24 пријема, 1 гр), Лукић 7, Будровић 4, Медаревић. Нису играле: Чанак, Пушић (либеро 2). Тренер: Ратко Павличевић.

Претходни текстЗвездина петарда
Следећи текстРашовић потопио Београд