Победа на старту Супер лиге Србије

46

Кошаркаши Црвене звезде победом су отворили Супер лигу Србије. Сјајном игром у трећој четвртини црвено-бели су преломили утакмицу са Хемофармом у своју корист и на крају славили резултатом 73:60.

Крај друге и почетак већ поменуте треће донице је одлучио победника. Звезда је на крилима сјајних закуцавања Недовића и Марковића дошла до двоцифрене предности која је очувана до краја.
Петар Поповић је био најефикаснији појединац у победничком саставу са 19 поена. Никола Марковић је убацио 15, а најбољу партију у сезони пружио је млади Александар Цветковић који је уписао 11 поена за 13 минута на паркету. Код Хемофарма Младен Јеремић је убацио 20, а Борис Лаловић поен мање.
Утакмицу сјајно отвара Петар Поповић са шест поена за мање од два минута. Лако је остваривао позицију у рекету и тако донео почетних 6:2 за Црвену звезду. Пешићевим изабраницима одбрана је представљала проблем, Јеремић је са две тројке прво изједначио резултат, а одмах потом је Лаловић дошао до офанзивног скока и својих првих поена у дресу Хемофарма за прво вођство гостију, 9:11. Убрзо је Пешић био приморан да затражи минут одмора пошто је Хемофарм наставио да погађа, а Шутало је новом тројком комплетирао серију 10-0 за 9:16. Милутиновић је на кратко прекинуо серију, али су Вршчани наставили сјајно да гађају ван линије 6.75 и тако на први двоминутни одмор отишли са плус пет, 14:19.
Пешић је током серије Хемофарма са краја прве деонице покушао са Цветковићем да заустави организацију напада Вршчана. Млади плеј је солидно искористио шансу, а својим поенима је отворио други квартал и смањио на 17:19. Уследила је серија промашаја са обе стране, да би после минута одмора екипе опет заиграле добар напад. Хемофарм је наставио да форсира шут са дистанце, Јеремић је поново био прецизан, а њему се придружио Бакић. Са друге стране црвено-бели су све завршавали у рекету, пре свега Поповић и Недовић. Овај тандем је сјајним потезима донео преокрет и плус три Звезди након прве половине меча, 33:30.
Домаћин је био тај који је много боље отворио други део меча. Снажном одбраном Пешићеви кошаркаши су отворили контра-нападе, а после једне сјајне асистенције Човића, Марковић је закуцао за плус девет, 39:30. Покушао је Богавац да пресече серију гостију тајм-аутом, али је Недовић невероватним закуцавање преко Бакића подигао све присутне на ноге. Одмах у наредном нападу Поповић је сјајно проиграо Томаса за прву двоцифрену предност, 44:34. Сјајна закуцавања играча у црвеном-белом дресу су се наставила, а у првом плану био је Марковић, а Цветковић је са линије за слободна бацања донео максималних 15 поена предности после 30 минута кошарке, 60:45. Ипак треба нагласити да је финиш четвртине обележила и повреда Бојана Поповића кога су саиграчи морали да изнесу са терена.
Искусни плеј се више није враћао у игру, али је његова екипа успела да обезбеди победу. Међутим треба истаћи да је Звезда пуно грешила у последњих 10 минута, континуитет у нападу се изгубио, али гости из Вршца то нису у потпуности испели да искористе. Само су у једном тренутку пришли на минус девет, али је убрзо Звезда поново вратила на комотну двоцифрену разлику. Хемофарм се у финишу предао што је Звезда искористила да почасти публика са још атрактивним закуцавањима.

Светислав Пешић, тренер Црвене звезде Дива, није био претерано задовољан после меча против Хемофарма.
Први циљ нам је био победа, други да добијемо нешто више од победе. Знали смо да против Хемофарма нема шале, то је екипа са младим, амбициозним и захтевним тренером. Тражили смо да се до краја игра пуном снагом. Ипак, следи нам меч у Вршцу. Тамо неће све екипе побеђивати.
Трофејни стручњак потом се дотакао и суђења:
Ово је доста опасна лига, против Црвене звезде сви имају додатну мотивацију. Чак су и судије вежбале, као на почетку АБА лиге. Није суђење било лоше, али мало превише су тренирали. Нисмо ми толико добри, па да судије кажу, ма добиће ово Звезда, дај сада мало да тренирам за следећу утакмицу.

Црвена звезда Дива– Хемофарм Штада 73:60 (14:19, 19:11, 27:15, 13:15)
Дворана: Пионир. Гледалаца: 2000. Судије: Белошевић, Јевтовић, Миловановић. Освојене лопте: Звезда 12, Хемофарм 5. Изгубљене лопте: Звезда 13, Хемофарм 25. Асистенције: Звезда 15, Хемофарм 10. Личне грешке: Звезда 29, Хемофарм 28. Пет личних грешака: П. Поповић (Звезда), Оташевић и Гагић (Хемофарм).
Ц. ЗВЕЗДА: Суботић 2п 5ск, Томас 7п 6ск 3ас, Милутиновић 6, Б. Поповић, П. Поповић 19п 4ск, Човић 1п 4ас, Цветковић 11, Марковић 15п 8ск, Лазић 3, Недовић 8, Лешић, Николић 1.
ХЕМОФАРМ: Дангубић 1, Ламбић, Новак, Обреновић, Митровић, Оташевић 2, Гагић 4, Шутало 5, Бакић 9, Лаловић 19, Јеремић 20, Ђ. Милошевић.

Претходни текстЗорана Аруновић сребрна у Кувајту
Следећи текстЗвездина петарда