Седам медаља за црвено беле

65

Џудисти Црвене звезде блистали су на Првенству Србије у Нишу. Из Спортске дворане Чаир наш црвено бели тим пут Београда понео је златну, сребрну и пет  бронзаних медаља.

Златно одличје трећи пут и низу освојила је најбоља српска џудсткиња Љиљана Савановић у категорији до 48 килограма. Милица Николић у истој тежинској конкуренцији окитила се бронзаним одличјем. Дмитри Герасименко из Ниша се враћа са звањем вицешампиона у категорији до 90 килограма. Дарко Иванчик ( до 60 кг), Бошко Остојић и Бојан Дошем ( оба до 81 кг) и Горан Јовановић у гарду на Нишави освојили су бронзане медаље.
Задовољан сам учинком на Првенству Србије за сениоре. Честиттке упућујем свима,  не само онима који су освојили медаље већ целом нашем тиму. Сви су показали како се бори и навија  за Црвену звезду, пре свега квалитетним џудоом на татамију и фер и спортским понашањем – истакао је Саша Трпковић, тренер прве екипе ЏК Црвена звезда.
О резултатима на оствареним на Првенству Србије у Нишу први стратег нашег трофејног клуба каже:
Одлични су резутати имајући у виду да је екипа изузетно млада. Следеће године ће бити још боље а искуство је оно што им је у овом тренутку потребно и на чему ћеми уснистирати у периоду који долази.
Љиљана Савановић је трећи пут у низу освојила трофеј намењен најбољој џудисткињи Србије у категорији до 48 килограма.
Све похвале за Љиљу,  испунила је све што смо се договорили. За њу је сада приоритет међународна сцена као и за Герасименка. Дмитри је био одличан али очигледно је да су те три недеље са повредом утицале на њега. Ипак као и Љиља и њему је сада фокус Европско првенство као и остала међународна такмичења. Све похвале и за Јовановића, Иванчика који је радио болестан и освојио бронзано одличје, Дошена и Остојића. Сматрам да је Остојићу место било у финалу али ово је спорт и спортски идемо даље, следећи пут ће бити злато. Још једном све честитке целом тиму – истакао је Саша Трпковић.

 

Претходни текстЦрвено бели нерешива енигма за противнике
Следећи текстПораз у првој утакмици полуфинала