Убедљиво против Смедерева

86

У оквиру 18. кола Јелен Суперлиге фудбалери Црвене звезде убедљиво су савладали екипу Смедерева резултатом 4:0.

Голове за наш тим постигли су Лука Милуновић у 14, Каду у 73. и 86. (оба из пенала) и дебитант  Филип Касалица у 76. минуту.
На „Маракани“ се орила песма великог броја навијача. Било их је чак 40. 621 и свакако су имали шта да виде. Четири гола, а дуел лепа за око.

Већ у 14. Минуту на семафору је писало 1:0 када је Лука Милуновић постигао гол после одличног центаршута Евандра. Уследио је пад концентрације нашег тима, међутим „оклопници“ нису умели то да искористе, па су црвено – бели убрзо кренули да нападају изнова.  Сјајни Евандро затресао је противничку мрежу већ у 39. минуту, али његов гол је био поништен због фаула Кристијана Борхе.

Само минут касније изабраницима Роберта Просинечког није свиран чист фаул после евидентног играња руком једног од гостујућих дефанзиваца.  На паузу се отишло са резултатом 1:0.

У наставку није било шанси, а онда је Микић прошао по десној страни и пао уз контакт, па је судија показао на белу тачку. Сигуран је био Мендес Каду у 73. минуту – 2:0.

После тог поготка противнику је потпуно пао ритам , па је голман Живковић до краја меча још два пута вадио лопту из мреже.  Дебитант Филип Касалица је у првом контакту са лоптом заобишао чувара мреже Смедерева и повисио на 3:0 у 76. Минуту. За коначан резултат успео је и да изнуди нови пенал за Звезду, а Каду је поново био сигуран са једанаест метара.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – СМЕДЕРЕВО 4:0 (1:0)

Стадион: Црвене звезде. Гледалаца: 40.600. Судија: Данило Михајловић. Стрелци: 1:0 Милуновић у 14, 2:0 Каду у 73. (из пенала), 3:0 Касалица у 75, 4:0 Каду у 85. (из пенала).
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Микић (од 81. Стојковић), Максимовић, Крнета, Младеновић, Каду, Миливојевић, Евандро, Вешовић (од 74. Касалица), Милуновић (од 68. Мирић), Борха.
СМЕДЕРЕВО: М. Живковић, Лукић, Брковић, Миовић, Д. Живковић (од 55. И. Миросављевић), Адамовић, М. Миросављевић (од 67. Вучинић), Брешанац, Јеринић, Станић, Стојановић.

Претходни текстПораз у првом мечу четвртфинала
Следећи текстМинистар спорта Француске посетио џудисте